ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-03-2015, ora 07:51

Victor Ponta: „Ministrul Finantelor mi-a inaintat demisia”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Victor Ponta a declarat duminica la Romania TV ca ministrul de Finante, Darius Valcov, i-a inaintat demisia duminica la pranz.

"Am discutat astazi la pranz cu domnul Valcov care bineinteles ca mi-a inaintat demisia domniei sale. Am vorbit dupa aceea si cu presedintele. Astept de la domnul Valcov, care a avut un rol important si pozitiv, ca in zilele urmatoare sa termine proiectul de Cod Fiscal, iar imediat o sa ma gandesc la cel care va fi numit si ii voi inainta propunerea presedintelui", a declarat Victor Ponta.

Intrebat daca a acceptat aceasta demisie, Ponta a raspuns afirmativ, dar a mentionat ca i-a cerut ministrului sa prezinte Codul Fiscal.

"I-am cerut insa ca in zilele imediat urmatoare (...) sa prezinte totusi Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala", a adaugat premierul.

Premierul a adaugat ca, ulterior, a discutat cu presedintele Klaus Iohannis si ca, dupa ce Valcov va termina proiectul de Cod Fiscal, se va gandi la un nume pentru postul de ministru de Finante.

"Vreau sa propun pe cineva care sa duca mai departe, la nivelul la care a dus Darius Valcov, adica foarte inalt, proiecte importante", a adaugat premierul.

Presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a lui Darius Valcov.

"Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat. in aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov", se arata in mesajul transmis duminica de seful statului cu privire la dispunerea urmaririi penale fata de ministrul de Finante.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii