A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832296.9231.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Victor Ponta: „Criza politica din Romania ar putea afecta ritmul de crestere al economiei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-06-2015, ora 11:12

Victor Ponta: „Criza politica din Romania ar putea afecta ritmul de crestere al economiei”

Articol de Cristian Amariei
O criza politica prelungita in Romania risca sa obstructioneze ritmul de crestere al economiei Romaniei - cel mai rapid din Uniunea Europeana - a declarat joi premierul Victor Ponta, citat de Bloomberg.

Deoarece Guvernul cauta sa mentina ritmul anual de crestere al PIB-ului din primul trimestru, de 4,3%, are nevoie de stabilitate pentru a obtine aprobarea planului sau de stimulare, a afirmat prim-ministrul Romaniei, care vineri se va confrunta cu o motiune de cenzura. Premierul a adaugat ca masurile de relaxare fiscala, programate pentru 2016, au nevoie de aprobarea Parlamentului, luna viitoare.

'Intr-o criza politica, toate aceste cifre extraordinare ar putea sa nu fie sustenabile, dar maine vom avea votul de incredere. Politica este intotdeauna plina de surprize, dar ziua de maine nu va aduce nicio surpriza deoarece coalitia de guvernamant va rezista cu hotarare', a declarat Victor Ponta.

Tensiunile din ultimele zile au dus la deprecierea cu 0,7% a leului fata de euro, cea mai slaba din randul valutelor din Europa de Est analizate de Bloomberg. Ministerul de Finante a anulat o licitatie pentru obligatiuni in lei, prevazuta pentru saptamana viitoare, dupa ce randamentele au urcat cu 19 puncte de baza.

'Nu este intelept sa emiti obligatiuni in timpul unei crize politice. Ideea este sa opresti aceasta furtuna politica si sa revii la munca deoarece numai economia conteaza', a afirmat premierul.

Daca Executivul sau va supravietui motiunii de cenzura, Victor Ponta intentioneaza sa extinda reducerile de taxe anul viitor, dupa ce luna aceasta a redus TVA la alimente. Discutiile privind un nou acord preventiv cu creditorii internationali au fost afectate de divergentele de anul trecut. Actualul acord al Romaniei cu institutiile financiare internationale expira in septembrie.

In concordanta cu recomandarile creditorilor, Guvernul a vandut participatii minoritare in companii energetice, cum ar fi Romgaz SA si Electrica SA, la bursele de la Bucuresti si Londra. Pana la sfarsitul anului, ar putea fi derulate Oferte Publice Initiale (IPO) pentru Aeroportul Bucuresti si Portul Constanta, sustine premierul. Acesta a adaugat: 'Trebuie sa continuam listarile. Hidroelectrica va fi cea mai mare IPO realizata vreodata si va avea loc anul viitor. O participatie de aproximativ 20% valoreaza peste jumatate de miliard de euro'.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii