ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-07-2014, ora 11:01

Vezi de ce nu e bine sa ai peste 354 de prieteni pe Facebook!

Articol de Madalina Irimia

Retelele de socializare ar trebui sa fie o sursa de amuzament, relaxare si bucurie. Drept dovada cei peste 480 de milioane de utilizatori ai uneia dintre cele mai importante retele de socializare. Sociologii nu sunt tocmai multumiti de aceasta ipoteza si au pornit cercetarile. Iata ce au aflat:

Cele mai recente date, prezentate de Societatea de Psihologie sociala si studiul personalitatii din Statele Unite, releva faptul ca utilizatorii de Facebook care isi verifica zilnic update-urile pe perete sunt mai fericiti decat cei care nu o fac. Si totusi, exista o limita. Potrivit studiului realizat pe un grup al acestei retele de socializare, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, daca se depaseste „cifra magica” de 354 de prieteni, lucrurile iau o intorsatura drastica.

Mai exact, cei care au mai mult de 354 de prieteni s-au declarat mai putin fericiti decat cei care au mai putin. „Multi pun in balanta succesul lor, fata de succesul prietenilor din lista lor. Iar daca in lista ta se regasesc oameni care isi prezinta vacantele exotice, noile iubite, promovare dupa promovare la job, ai toate sansele sa te deprimi. Ca sa nu mai vorbim ca exista probabilitaeta ca unele dintre aceste succese sa fie simple laude inventate”, explica dr. Dinley Goncalves, autorul studiului.

Goncalves avertizeaza ca utilizatorii retelelor de socializare sa fie atenti si la modul in care prietenii lor updateaza informatiile pe perete, el considerand ca cine isi schimba statusul de mai mult de doua ori pe zi are tendinte spre narcisism.

Autorul studiului recomanda sa pastrezi in lista doar prietenii apropiati, de a caror reusita te poti simti mandru, al caror succes nu te deprima, ci dimpotriva, iti ridica moralul. Goncalves spune ca este indicat sa elimi din lista laudarosii si sa iti “ajustezi” astfel news-feed-ul.

Mai poti scoate din lista de prieteni, dentistul, fostul(a) iubit(a), colegul din liceu care te batea cel mai mult la cap si lista poate continua. Important este sa te simti confortabil citind actulizarile prietenilor, nu sa te apuce depresia urmarindu-le.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Sursa foto: coastthroughlife.com

     
Tag-uri: Facebook, lista, prieteni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii