A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662417.1833.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vesti bune privind indemnizatia pentru cresterea copilului. Ministrul Muncii anunta schimbari majore pentru parinti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2016, ora 09:54

Vesti bune privind indemnizatia pentru cresterea copilului. Ministrul Muncii anunta schimbari majore pentru parinti

Articol de Madalina Irimia
Ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, a anuntat marti la Romania TV ca se lucreaza la elaborarea unui proiect normativ privind mamele care isi cresc copiii, pe structura unui proiect legislativ care se afla deja in Parlamentul Romaniei.

Ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, a declarat la Romania TV ca in acest moment la Minister exista o initiativa parlamentara care are in vedere modificarea ordonantei 111/2010 care prevede posibilitatea mamei sau tatalui de a sta in concediu de crestre a copilului pana la 2 ani beneficiind de o indemnizatie calculata in cuantum de 85% din veniturile medii brute din ultimele 12 luni.

Parintii care se intorc la munca dupa primul an primesc o indemnizatie de cel mult 3.400 de lei, dar nu mai mica de 600 de lei, iar daca aleg sa revina in campul muncii mai devreme de un an beneficiaza de un stimulent de insertie de 500 de lei. in cazul celor care decid sa stea in concediu pana implineste copilul 2 ani, plafonul este de 1.200 de lei, dar nu mai putin de 600 de lei.

"Initiativa parlamentara asupra careia evident Ministerul Muncii va fi solicitat sa exprime un punct de vedere, printre altele, se refera la inlaturarea acestor plafoane. Este posibil sa se decida ca acest concediu de crestere sa fie de doi ani. Ministerul Muncii lucreaza acum la analiza acestei initiative. Va trebui sa facem, de asemenea, un calcul financiar ca sa vedem ce inseamna inlaturarea acestor plafoane. Initiativa parlamentara a venit cu toate celelalte initiative parlamentare depuse de anii trecuti, la sfarsitul anului trecut si atunci, incercam pana cand Parlamentul isi va relua activitatea sa pregatim un punct de vedere cu privire la aceasta initiativa legislativa. Daca discutam depspre natalitate ne putem gandi la construirea de gradinite sau crese care sa permita mamelor sau tatilor, care au cariera profesionala, sa poata sa performeze si sa-s imbine intr-un mod eficient viata personala cu cea profesionala", a declarat ministrul Muncii.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii