A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833850.6566.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vesti bune pentru romanul condamnat la moarte in Malaysia. Klaus Iohannis si Dacian Ciolos s-au implicat oficial
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2016, ora 08:15

Vesti bune pentru romanul condamnat la moarte in Malaysia. Klaus Iohannis si Dacian Ciolos s-au implicat oficial

Articol de Cristian Amariei
Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a intalnit sambata, 12 martie 2016, la Kuala Lumpur, cu ministrul de externe al Malaysiei, Dato' Sri Anifah Aman, si Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul prim-ministrului responsabil pentru justitie.

Demnitarul roman efectueaza o vizita de lucru in statul asiatic pentru a discuta cu autoritatile din Malaysia rezolvarea cazurilor celor patru cetateni romani arestati pentru trafic de droguri.

In calitate de emisar special al Presedintelui Klaus Iohannis si Premierului Dacian Ciolos, ministrul delegat a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi inalti demnitari romani, in care se face apel la clementa din partea autoritatilor malaysiene in cazul pedepsei cetateanului roman Ionut Gologan, pentru a-i putea salva viata.

In cadrul intrevederii, ministrul delegat si-a exprimat, de asemenea, speranta ca deciziile justitiei in cazurile celorlalti trei cetateni romani vor evita pedeapsa capitala si a subliniat importanta incheierii unor acorduri de colaborare in domeniul justitiei intre Romania si Malaysia.

De asemenea, demnitarul a mai evidentiat insemnatatea dialogului bilateral intre cele doua tari la nivel politic, cultural si educational.

In cadrul deplasarii in Malaysia, oficialul roman a vizitat vineri, 11 martie 2016, inchisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetatenii romani detinuti despre conditiile de detentie si despre modul in care avanseaza cazul sau.

Totodata, ministrul delegat s-a intalnit vineri, la Kuala Lumpur, cu membri ai comunitatii romanesti din Malaysia.

in 26 ianuarie, Curtea Federala de Justitie a Malaysiei a confirmat pedeapsa capitala pentru Ionut Gologan printr-o decizie definitiva. Avocatii cetateanului roman urmau sa depuna o cerere de gratiere la sultanul statului malaysian, informa atunci MAE roman, care preciza ca sentinta nu poate fi pusa in aplicare pana cand nu este solutionata cererea de gratiere, demers care poate fi de durata.

MAE mentiona si ca legislatia malaysiana privind pedeapsa capitala pentru traficul de droguri este in curs de revizuire, iar autoritatile malaysiene au informat oficial ca au blocat administrativ executiile in cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, in vederea revizuirii legii.

''Statul roman, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur, va continua demersurile, avand in vedere situatia fara precedent in care se aduce atingere dreptului la viata al unui cetatean roman, consacrat ca un drept inalienabil in ordinea constitutionala a statului roman. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atentie deosebita, cazul a fost si ramane o prioritate pentru autoritatile romane. Ministerul Afacerilor Externe reitereaza ca, inca de la semnalarea cazurilor, MAE s-a implicat si a intreprins toate demersurilor posibile in vederea acordarii de asistenta cetatenilor romani. Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur a urmarit in mod prioritar evolutia procedurilor judiciare aferente, s-a consultat in permanenta cu avocatii apararii si a asistat la termenele de judecata. Totodata, reprezentantul cu atributii consulare al misiunii diplomatice a efectuat vizite in penitenciarul in care cetatenii romani executa pedepse privative de libertate, a intervenit si a obtinut facilitati pentru imbunatatirea regimului de detentie aplicat si a mentinut legatura cu familiile apartinatoare din tara", mai preciza atunci MAE.

In prezent, patru romani sunt arestati pentru trafic de droguri in Malaysia. Cel mai cunoscut caz este al lui Ionut Alexandru Gologan, in varsta de 24 de ani, arestat in 2012 si condamnat la moarte prin spanzurare.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii