A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719811249.8577.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vesti bune pentru romanii cu credite in valuta. In ce conditii s-ar putea face conversia in lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-08-2015, ora 08:36

Vesti bune pentru romanii cu credite in valuta. In ce conditii s-ar putea face conversia in lei

Articol de Madalina Irimia
Proiectul de lege privind conversia creditelor din valuta in lei va fi modificat, in sensul ca limita de venit, dar si cea privind valoarea creditului vor fi eliminate, astfel ca toti cei care au contractat credite in valuta vor putea apela la conversia in lei, daca indeplinesc celelalte cerinte prevazute in proiect, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat ca bancile vor fi cointeresate sa intre in mecanism prin faptul ca statul garanteaza 50% din creditul ramas de plata in urma conversiei, dar si nivelul discountului este important, informeaza Agerpres.

Potrivit proiectului de lege, discountul este de 15% din creditul ramas de plata in urma conversiei, iar reprezentantii clientilor cu credite in franci solicita cel putin 25%.

In privinta includerii sub incidenta legii si a creditelor de nevoi personale cu ipoteca, folosite in scop locativ, ministrul Finantelor s-a declarat de acord. Discutia ramane deschisa, insa, in cazul creditelor externalizate, procedura fiind complicata.

Ministrul Finantelor a precizat ca plafonul garantiilor acordate de stat ramane la un miliard de lei, asa cum prevede proiectul initial, dar se lasa deschisa posibilitatea prelungirii, in cazul in care exista solicitari care depasesc aceasta suma.

Pe de alta parte, Teodorovici a spus ca asteapta de la reprezentantii debitorilor motivarea modificarilor solicitate in intalnirea de joi, urmand ca acestea sa fie analizate si, dupa caz, incluse in proiectul de lege.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii