A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680715.1558.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Veste proasta pentru „scriitorii” din puscarii. Guvern: „Cartile nu ii mai scapa pe detinuti de inchisoare”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2016, ora 09:51

Veste proasta pentru „scriitorii” din puscarii. Guvern: „Cartile nu ii mai scapa pe detinuti de inchisoare”

Articol de Cristian Amariei
Guvernul a decis suspendarea printr-o Ordonanta de Urgenta a legii prin care detinutii beneficiaza de o micsorare a pedepsei daca scriu lucrari stiintifice in spatele gratiilor. Guvernul a suspendat legea pana la 1 septembrie 2016.

Guvernul a luat aceasta decizie prin "consens", potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Dan Suciu, intrucat s-a considerat ca s-a abuzat de acest drept in ultima perioada.

"Guvernul a adoptat suspendarea pana la 1 septembrie a articolului care prevedea ca in cazul de lucrari stiintifice se considera 30 de zile executate. Guvernul considera ca s-a facut abuz de drept prin utilizare excesiva", a explicat Dan Suciu, aratand ca aceasta hotarare a avut la baza si lipsa unor elemente concrete prin care sa se poata certifica faptul ca o lucrare are caracter stiintific.

Guvernul incearca sa identifice un nou mecanism prin care sa se poata reglementa aplicarea articolului care prevedea diminuarea pedepsei pentru scrierea de lucrari stiintifice. "Incercam sa vedem daca e fezabil un asemenea mecanism", a subliniat Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a explicat ca articolul nu se va aplica nici in cazul detinutilor care au deja lucrari scrise si care au depus deja cereri de reducere a pedepsei.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, miercuri, ca a propus o Ordonanta de Urgenta prin care sa fie abrogata dispozitia din lege care prevede ca detinutii care scriu lucrari stiintifice in puscarie beneficiaza de o reducere cu 30 de zile a pedepsei, pentru fiecare carte.

"Parerea mea este ca trebuie abrogat articolul si in sensul acesta am facut propunerea catre Guvern.Nu puteam sa modific nimic. Avem o procedura si daca as fi modificat, as fi pus in consultare publica", a declarat ministrul Raluca Pruna, miercuri.

Guvernul a discutat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta care a suspendat pana in perioada alegerilor a prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care publica lucrari stiintifice.

Pe ordinea de zi data publicitatii de Guvern, marti seara, figureaza proiectul de OUG privind abrogarea art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Acesta a fost pus in dezbatere publica vineri dupa-amiaza de catre Ministerul Justitiei.

"In nicio alta tara din Uniunea Europeana nu mai exista situatia in care sunt acordate beneficii pentru scrierea de lucrari stiintifice in inchisoare. Este vorba si de o discriminare aici, deoarece cei care picteaza nu beneficiaza de nimic. Opera artistica (in inchisoare — n.r.) nu trebuie recompensata in niciun fel (...) Asadar, da, voi propune la 3 februarie guvernului sa elimine aceasta prevedere", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, intr-un interviu pentru publicatia Wall Street Journal.

DNA a deschis dosar penal in cazul cartilor scrise de detinuti si face verificari privind favorizarea faptuitorului, fiind vizati profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii