A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662073.9625.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Veste proasta inainte de Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2016, ora 12:17

Veste proasta inainte de Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro

Articol de Madalina Irimia
Unsprezece decese au fost inregistrate in ultimii trei ani in urma accidentelor de munca produse pe santierele instalatiilor sportive care vor gazdui intrecerile Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro (5-21 august 2016), au dezvaluit autoritatile braziliene.

"Este un numar infricosator. Au fost 11 decese legate de lucarile olimpice incepand din 2013", a declarat pentru AFP un responsabil al Inspectoratului regional de munca din Rio, Robson Leite.

Aceasta contabilitate macabra este cuprinsa intr-un raport difuzat luni de inspectoratul respectiv, care spera ca astfel sa atraga atentia "pentru sensibilizarea autoritatilor in privinta securitatii muncii si a evita noi accidente", a adaugat Leite.

"Este echivalentul unei echipe de fotbal, ca numar de morti. Totul vine din lipsa de planificare, fara nicio indoiala. si din cursa contracronometru pentru a termina", a afirmat, la randul ei, Elaine Castilho, responsabila cu auditul asupra lucrarilor olimpice si care a prezentat raportul in cadrul Zilei mondiale pentru securitate si sanatate a muncii, prevazuta joi.

Anumite santiere ale Jocurilor Olimpice 2016 au inregistrat intarzieri, asa cum este cazul velodromului, iar inspectia muncii si-a exprimat ingrijorarea legata de faptul ca o accelerare a ritmului lucrarilor putea provoca noi victime.

Noua linie de metrou, care urmeaza sa lege cartierul turistic Ipanema, din zona de sud a metropolei Rio de Janeiro, de Barra da Tijuca (zona de vest), care va fi centrul nevralgic al Jocurilor, urmeaza sa fie inaugurata in iulie, cu o luna inaintea ceremoniei de deschidere, au anuntat autoritatile, generand scepticismul general.

Doar pe acest santier si-au pierdut viata trei muncitori: unul a avut craniul zdrobit de un camion, altul a cazut de pe o schela, iar al treilea a fost lovit de un furtun cu aer comprimat. Alti doi muncitori au decedat in timpul lucrarilor din Parcul Olimpic, iar ceilalti sase pe alte santierele legate de JO 2016, conform Agerpres.

Robson Leite a mai precizat ca, in cursul lucrarilor pentru Cupa Mondiala de fotbal editia 2014 au fost inregistrati 8 morti, "insa in intreaga Brazilie", in timp ce acum, cu ocazia JO 2016, "doar la Rio avem 11 morti".

Oficialul brazilian a subliniat, totodata, ca in timpul lucrarilor de la Londra, pentru Jocurile Olimpice din 2012, nu a fost inregistrat niciun deces.

Primaria din Rio si Comitetul de organizare Rio-2016, solicitate de AFP, nu au facut pana in prezent niciun comentariu legat de acest subiect.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii