ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-05-2016, ora 14:06

Veste buna pentru soferi: RCA-ul nu se mai scumpeste

Articol de Cristian Amariei
Piata asigurarilor de raspundere civila auto RCA se poate dezvolta sustenabil pe baza nivelului actual de prime notificate, in conditiile in care nu mai exista argumente fundamentale pentru cresterea primelor RCA, a declarat marti presedintele Autoritatii deeghere Financiara ASF, Misu Negritoiu, la Forumul International de Asigurari-Reasigurari FIAR 2016, de la Brasov, scrie Agerpres.

"Ceea ce se intampla acum in piata RCA se intampla in tarile vestice acum 20 de ani, imi spuneau colegii de la EIOPA - autoritatea europeana pentru asigurari si pensii. Portofoliile sunt mult mai sanatoase decat acum cinci ani. Nu mai exista argumente fundamentale pentru cresterea primelor RCA. Exista premise pentru dezvoltarea sustenabila pe baza nivelului actual de prime notificate. A crescut predictibilitatea in piata, inclusiv pentru noi. Suntem in stare sa spunem ca asteptarile acestui final de an sunt ca rata daunei combinate sa ajunga in jur de 100 si sa nu mai avem devierile pe care le avem astazi. Ne-am uitat individual la toate categoriile de cheltuieli si de venituri. Exista o dimeniune magica 65-35, respectiv 65% - rata daunei, 35% - cheltuieli operationale, 5% - profit', a aratat Misu Negritoiu.

Potrivit presedintelui ASF, au fost identificate cele mai importante probleme din sistem, au fost realizate actiunile de corectare a deficientelor, iar autoritatile nu anticipeaza probleme majore ce pot afecta functionarea pietei.

Continuarea pe capital.ro
     
Tag-uri: rca, asf, scumpire
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii