ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-07-2016, ora 10:11

Veste buna pentru elevi: Este lege, se dau cate 500 de lei de la stat

Articol de Cristian Amariei
Absolventii de liceu si de facultate care se angajeaza primesc stimulente financiare, la cerere, potrivit legii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, la fel ca si cei care ii angajeaza, a anuntat marti ANOFM.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca marti, absolventii de liceu si de facultate care se angajeaza vor primi o prima de incadrare ca absolvent de 500 de lei. Pentru cei care se angajeaza la o distanta mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu se va acorda o prima de incadrare doar daca este si beneficiar de indemnizatie de somaj. Pentru cazul in care absolventii isi gasesc un loc de munca in alta localitate si sunt nevoiti sa isi schimbe domiciliul stabil se va acorda, de asemenea, o prima de instalare, doar daca sunt si beneficiari ai indemnizatiei de somaj.

"In cazul in care incadrarea in munca a absolventilor are loc in perioada in care este acordata indemnizatie de somaj, angajatul primeste o suma lunara egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu ar fi avut loc incadrarea in munca", se arata in comunicat.

Angajatorii care incadreaza in munca absolventi in interval de 12 luni de la absolvire vor primi subventii dupa cum urmeaza: 500 de lei lunar pentru absolventii invatamantului profesional, 600 de lei lunar pentru absolventii de liceu, cu sau fara bacalaureat, cat si absolventilor de studii superioare fara examen de licenta si 750 de lei lunar pentru pentru absolventii de studii superioare cu licenta. Subventia se acorda pe o perioada de 12 luni, iar angajatorul trebuie sa mentina raporturile de munca sau de serviciu timp de 18 luni.

Absolventii promotiei 2016 care vor sa isi gaseasca un loc de munca trebuie sa se inregistreze in evidentele ANOFM in termen de 60 de zile de la absolvire, in caz contrar dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj fiind anulat.

Pentru absolventii de liceu, termenul de 60 de zile se calculeaza de la data absolvirii liceului, nu de la data sustinerii examenului de Bacalaureat.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: absolventi, bani, stat, munca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii