A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829515.9771.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Veste buna pentru cadrele didactice. Guvernul a propus majorare de salarii in invatamant cu 10%
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-05-2016, ora 08:31

Veste buna pentru cadrele didactice. Guvernul a propus majorare de salarii in invatamant cu 10%

Articol de Cristian Amariei
Premierul Dacian Ciolos a propus sindicatelor din invatamant o crestere a salariilor, in medie, cu 10% din august 2017, argumentand ca nu exista bani pentru majorarea salariilor mai devreme, a declarat, vineri, Anton Hadar, liderul Federatiei Sindicale din invatamantul Superior Alma Mater, la finalul intalnirii de la Palatul Victoria.

"Ni s-a propus o crestere a salariilor in medie cu 10%, dar cam la calendele grecesti, adica peste un an, un an si ceva, cu amendamentele ca toate vor fi de acum croite, aranjate si va fi data o ordonanta de urgenta. Arhitectura salariilor va urmari intru catva ceea ce s-a materializat la sanatate", a spus Hadar, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca sindicatele nu sunt de acord cu aceasta propunere si ca marti, 24 mai, va avea loc o noua runda de discutii, "cu bugetul in fata".

Vineri, sindicatele din invatamant s-au intalnit la Palatul Victoria cu premierul Dacian Ciolos, cu vicepremierul Vasile Dincu, cu ministrul Educatiei, Adrian Curaj, si cu cel al Muncii, Dragos Paslaru, pentru a discuta pe tema salarizarii bugetarilor.

Reprezentantii sindicatelor au avut marti, 17 mai, o intalnire cu ministrul Muncii, Dragos Pislaru, pentru consultari referitoare la OUG privind salarizarea personalului bugetar.

Invatamantul superior romanesc nu primeste cresteri salariale in urma modificarilor care vor fi aduse sistemului de salarizare in sectorul bugetar, iar reprezentantii acestui sector afirma ca nu isi asuma proiectul de act normativ in acest sens si ca vor decide in zilele urmatoare cum vor reactiona, a spus Hadar, dupa discutiile de marti.

In acest context, 15.000 de salariati din invatamant vor porni, pe 1 iunie, intr-un mars de protest din fata Guvernului Romaniei catre Palatul Cotroceni, incepand cu ora 11,00, a anuntat, pe 19 mai, intr-un comunicat de presa, Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI).

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Ordonanta de urgenta, in sistemul de sanatate, debutantii vor beneficia de o crestere suplimentara de 10% a salariilor, fata de restul functiilor, pentru cresterea atractivitatii unei cariere in domeniu. Totodata, in sistemul de Sanatate si in invatamant, vor putea fi pot acordate premii anuale, semestriale si trimestriale, in limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu incadrare in fondurile aprobate prin buget, in conditiile indeplinirii unor criteriilor de performanta, care vor fi elaborate de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Nationale.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii