A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720463329.1523.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Veste buna pentru aproape 1 MILION de romani. Vor primi ANTICIPAT salariile pentru luna decembrie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-10-2015, ora 09:11

Veste buna pentru aproape 1 MILION de romani. Vor primi ANTICIPAT salariile pentru luna decembrie

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Fondurilor Europene Marius Nica a declarat, miercuri seara, la Romania TV ca aproape un milion de persoane vor primi salariile in avans pentru luna decembrie. in aceasta categorie intra angajatii de la stat care se ocupa de implementarea proiectelor europene, dar si personalul care este implicat in proiecte cum ar fi cele de tip POSDRU.

In total, 903.000 persoane care isi vor primi salariile, subventiile, onorariile sau stimulentele pentru luna decembrie in aceeasi luna, nu in ianuarie, cum era programat.

"La ora actuala avem implicati in sistemul fondurilor europene aproximativ un milion de oameni pentru care, sub diferite forme, fie ca vorbim de salarii, subventii, onorarii, fie de bunurile pe care le achizitioneaza prin proiecte impreuna cu ministrul Finantelor Eugen Teodorovici incercam sa gasim o formula ca acestea sa fie platite in decembrie. in mod normal salariile din decembrie se platesc in ianuarie, astfel ele nu ar mai fi fost eligibile sa fie trimise la Comisia Europeana. Ultima data pentru cheltuiala eligibila este 30 decembrie", a declarat ministrul Marius Nica la Romania TV.

Ministrul a precizat ca devansarea platilor va fi reglementata printr-o ordonanta de urgenta. "Aceasta prevedere face obiectul unei ordonante de urgenta, act normativ. in perioada urmatoare vom si aparea cu acest act. Aceasta initiativa este si rezultatul sutelor, miilor de petitii venite din partea beneficiarilor atat din sistemul public cat si privat care au spus ca nu avem cum sa rambursam cheltuielile daca nu ne oferiti acest sprijin", a adaugat ministrul Fondurilor Europene.

Totodata, ministrul Marius Nica a enumerat si nivelurile de absorbtie ale programelor de finantare europeana. "La Programul Operational-Sectorial Competitivitatea Cresterii Economice, unde majoritatea beneficiarilor sunt IMM-urile, la ora actuala avem un procent de absorbtie de 75%, sumele pe care le avem de declarat la Comisie. La sfarsitul anului, in 31 decembrie, vom avea un procent de 85%. La Programul Operational Asistenta Tehnica care a sustinut activitatea institutiilor implicate in absorbtia fondurilor europene avem 71% la ora actuala, iar la sfarsitul anului preconizam un nivel de absorbtie de 80%. La POS Mediu are 56% absorbtie, la sfarsitul anului speram cu 70%. Este programul care a absorbit cei mai multi bani anul acesta, 630 de milioane de euro, iar pana in decembrie vor intra pana in decembrie diferenta pana la un miliard. Per total, avem 64% bani pe care ii avem in casa si ii vom declara la Comisie. Sfarsitul anului ne va situa pe la un procent de 70%", a precizat ministrul.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii