ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2016, ora 11:04

Veste bomba despre cereale. Multe dintre ele sunt pline de E-uri. Descoperirea ANPC

Articol de Madalina Irimia
Cerealele pe care le consuma tot mai multi romani la micul dejun sunt adevarate bombe calorice. Specialistii de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor au descoperit ca unele produse contin chiar si de cinci ori mai mult zahar decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii. In plus, pe eticheta gasim si glicerina de exemplu, un lichid folosit in industria cosmetica.

3 de sortimente de cereale au analizat specialistii de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor. Rezultatele sunt catastrofale.

"Am gasit si substante care nu au ce cauta in cerealele destinate copiilor, cum ar fi glicerina. Am gasit si aditivi alimentari. De exemplu, am gasit cereale colorate cu cosenila. Cosenila este o insecta, Acidul citric, da? Aditivi alimentari. Fosfatii de sodiu", a spus Costel Stanciu, presedinte Asociatia pentru Protectia Consumatorilor.

Studiul arata ca unele cereale contin minerale si vitamine sintetice, dar si zahar si aditivi alimentari.

"Duc la decalcifiere si la adulti pot crea probleme cum ar fi osteoporoza. Zaharul dupa cum stim favorizeaza o depasire a greutatii corporale. Cand introduci in organism la micul dejun 100 de grame de zahar dai pancreasul peste cap", mai spune presedinte Asociatia pentru Protectia Consumatorilor.

Rezultatele studiului vor ajunge pe masa autoritatilor de la Ministerul Sanatatii si Ministerul Agriculturii pentru a fi luate masuri, spun cei care l-au realizat.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: cereale, anpc, aditivi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii