ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-08-2015, ora 09:38

Venituri mai mari pentru bugetari in 2016. Noua Lege a salarizarii reintroduce sporuri

Articol de Madalina Irimia
Bugetarii isi vor putea rotunji veniturile, incepand cu anul viitor, cu ajutorul sporurilor ce vor fi introduse prin noua Lege de salarizare. Proiectul la care se lucreaza in acest moment prevede mentinerea unor sporuri, dar si introducerea unora care au fost eliminate in 2010, la inceputul crizei, potrivit Romania TV.

Unul dintre cele mai ravnite sporuri pentru cei cu multa carte este sporul de doctorat. Noua lege de salarizare prevede reintroducerea lui, astfel ca persoanele care au doctorat pot sa isi suplimenteze veniturile cu 15 la suta pe luna.

Sporul de noapte va fi in continuare de 25 la suta din salariul de baza, valabil in toate sectoarele de activitate.

Pentru anumite categorii vor fi acordate beneficii aparte. De exemplu, cei care se ocupa de activitati de control financiar vor avea un spor de 10 la suta. Mai mult, cei care lucreaza in cadrul departamentelor care se ocupa de absorbtia fondurilor europene se pot alege cu majorari de salariu de pana la 75 la suta.

O alta categorie aparte se refera la cei care au handicap vizual grav si care primesc un spor de 15 la suta.

Pentru angajatii cu rezultate deosebite se pot acorda si premii. sefii institutiilor publice pot decide acordarea unor bani in plus dintr-un fond de premiere de 2 la suta din bugetul de salarii.
     
Tag-uri: salarii, sporuri, bugetari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii