A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816945.5785.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vehiculul viitorului este individual si se conduce singur? (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2014, ora 16:04

Vehiculul viitorului este individual si se conduce singur? (VIDEO)

Articol de Cristian Amariei

Persoanele care au nevoie de transport asistat prin oras nu au alta optiune exceptand scaunul cu rotile. Acum, insa, Hitachi, o companie japoneza a creat ROPITS (Robot for Personal Intelligent Transport System) vehiculul care vine in ajutorul persoanelor cu dizabilitati.

In primul rand, modul de transportare este cat se poate de usor. Tot ceea ce trebuie sa faca utilizatorul este sa aleaga destinatia folosind un smartphone sau o tableta conectata la ROPITS.

De asemenea, ROPITS nu va pune in pericol pietonii avand in vedere ca acesta se va deplasa cu aproximativ 6 kilometri pe ora. Mai mult, el va fi dotat cu o camera stereo si telemetre cu laser atat pentru a evita coliziunile, cat si pentru a evalua cat mai bine pozitia prin GPS.

Pentru moment, compania japoneza testeaza prototipul, iar daca acesta se va dovedi viabil, este foarte posibil ca in scurt timp, ROPITS sa ajunga in posesia persoanelor in varsta si a celor cu probleme de locomotorii. Pana atunci, insa, noi toti nu putem decat sa speram ca acesta va deveni vehiculul care ne va sigura transportul urban.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: vehicul, viitor, Japonia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii