A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675432.3006.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vaslui: Copilul nascut in tren, scos din familie din cauza situatiei de risc in care se afla
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2014, ora 14:16

Vaslui: Copilul nascut in tren, scos din familie din cauza situatiei de risc in care se afla

Articol de Cristian Amariei

Copilul nascut perfect sanatos intr-un tren aflat in miscare a fost scos din familie de catre Directia pentru Protectia Copilului Vaslui, printr-o ordonanta presedintiala data de instanta, din cauza situatiei de risc in care se afla, bebelusul fiind incredintat spre crestere unui asistent maternal.

Femeia de 33 de ani din Barlad care, in urma cu o luna si jumatate, a nascut intr-un tren de persoane in apropierea statiei CFR Vaslui a ramas fara copil, dupa ce Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a luat masura scoaterii bebelusului din familie, transmite MEDIAFAX.

Decizia autoritatilor statului a fost luata din cauza situatiei de risc in care se afla copilul, sesizarea initiala fiind facuta de catre cadrele medicale ale maternitatii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

"In urma sesizarii primite, s-a facut o evaluare detaliata a cazului, care a relevat lipsa de garantii morale din partea parintilor si a situatiei de risc in care se afla bebelusul. In consecinta, s-a impus separarea copilului de familie si identificarea unei masuri de protectie speciala care sa permita cresterea si dezvoltarea armonioasa a minorului", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

Scos din familie in baza unei ordonante presedintiale data de magistratii Tribunalului Vaslui, copilul a fost incredintat unui asistent maternal profesionist. De altfel, alti trei frati ai bebelusului, cu varste cuprinse intre doi si zece ani, se afla in plasament la familii substitut.

Bebelusul in varsta de o luna si jumatate a fost nascut la sfarsitul lunii ianuarie, la termen, in trenul regio Barlad - Iasi, seful de tren fiind cel care a taiat cordonul ombilical. Femeia care l-a adus pe lume pe baietel se afla in tren impreuna cu sotul sau cand, la scurt timp dupa ce a trecut de gara din municipiul Vaslui, i s-a declansat travaliul. Imediat dupa nastere, nou-nascutul si mama acestuia au fost preluati de o ambulanta din Statia CFR Balteni si transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

Femeia de 33 de ani se ducea impreuna cu sotul sau la Iasi, la un proces in care se judeca custodia unuia dintre copii, preluat de catre autoritatile statului.

Sursa: mediafax.ro

Foto: activenews.ro

     
Tag-uri: copil, tren, spital
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii