ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-06-2013, ora 13:09

Vasile Astarastoae spune ca CMR ia in calcul posibile actiuni de protest

Articol de Cristian Amariei

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof.dr. Vasile Astarastoae, a anuntat sambata, reunirea Consiliului National, pe data de 20 iunie, eveniment la care vor participa toti profesionistii din Sanatate, pentru a discuta cu privire la actiunile care se impun in continuare, daca nu se iau masurile pe care le-a propus, pentru ca sistemul romanesc de sanatate sa nu intre in colaps.

"Deocamdata vom crea o asociatie a profesionistilor din sanatate si vom discuta sa declansam o serie de actiuni, plecand de la marsuri, demonstratii si pana la blocarea sistemului prin demisia personalului medical, pentru ca situatia actuala nu mai poate continua", a precizat sambata Astarastoae, la o conferinta de presa prilejuita de reuniunea, in Romania, a Consiliului European al Ordinelor Medicilor (CEOM).

El a spus ca aceasta discutie o va avea la Consiliul National, pe data de 20 iunie, la Bucuresti. "Daca nu se iau masurile pe care noi le-am propus si pe care incercam sa le si impunem, daca forta argumentelor nu este acceptata, s-ar putea ca in cativa ani de zile, sistemul de sanatate romanesc sa fie depopulat, in conditiile in care exista unitati medicale in care nu mai pot sa functioneze sau functioneaza la cota de avarie, mai ales in zone care sunt deja defavorizate, migratia externa este insotita si de migratia interna. Daca pleaca cineva din Iasi, imediat cineva din Vaslui, Botosani sau Suceava poate sa vina la Iasi, dar acolo de unde a plecat nu mai vine nimeni. De aceea trebuie sa fie luate masurile pe care noi le-am propus, care sa redea, pe de o parte, independenta profesionala, iar pe de alta parte, demnitatea, inclusiv cresterea veniturilor medicilor", a precizat Astarastoae.

Integral pe agerpres.ro

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii