ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-05-2016, ora 12:24

Vanzarile Volkswagen pe plan global au crescut cu 0,6% in primele patru luni din acest an

Articol de Cristian Amariei
Vanzarile Volkswagen pe plan global au crescut cu 0,6% in primele patru luni din acest an, la 3,36 milioane de vehicule, chiar daca grupul german trece in prezent prin cea mai grava criza din istoria sa, transmit Automotive World si MarketWatch. In perioada ianuarie — aprilie 2016, livrarile VW au crescut cu 3,4% in Europa, cu 4,8% in China, in timp ce in America de Nord au scazut cu 0,2%.

"Inceputul trimestrului doi a aratat evolutii mixte pe pietele regionale. Desi am inregistrat o crestere semnificativa in Europa si America de Nord, piata din America de Sud a fost in declin. in Rusia, livrarile au crescut pentru prima data dupa luni intregi de declin. Cu toate acestea, situatia pe piata rusa ramane tensionata si ne mentinem prudenta", a afirmat Fred Kappler, sef de vanzari la Volkswagen.

In aprilie, VW a vandut in toata lumea 853.300 de vehicule, cu 100 de unitati mai mult decat in perioada similara din 2015. In aprilie, vanzarile VW au crescut cu 3,8% in Europa, cu 4,9% in America de Nord si cu 0,1% in China.

Vanzarile mondiale realizate de Toyota in primele trei luni ale acestui an au fost inferioare celor inregistrate de rivalul german Volkswagen AG, in conditiile in care o serie de perturbari ale productiei risca sa puna in pericol pozitia de lider al industriei auto detinuta de grupul nipon in ultimii patru ani.

In perioada ianuarie — martie 2016, Toyota a vandut 2,46 milioane de vehicule la nivel mondial, in scadere cu 2,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut, a anuntat recent purtatorul de cuvant al Toyota, Kayo Doi. In schimb, vanzarile Volkswagen au crescut cu 0,8% pana la 2,5 milioane unitati.

Afectata deja de o intrerupere de o saptamana a activitatii la uzinele sale din Japonia in luna februarie, Toyota se asteapta ca productia sa locala sa fie amputata cu alte 80.000 de vehicule, din cauza recentului cutremur care a devastat Japonia. Aceste pierderi de productie vor pune sub semnul intrebarii capacitatea Toyota de a-si pastra pentru al cincilea an consecutiv pozitia de cel mai mare producator auto mondial, avand in vedere ca rivalul Volkswagen profita de cresterea vanzarilor in China si Europa.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca, in perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: vanzari, volkswagen
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii