A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736143641.5213.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Valcov cere Comisiei Europene reevaluarea calendarului privind obiectivul bugetar pe termen mediu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
28-01-2015, ora 11:15

Valcov cere Comisiei Europene reevaluarea calendarului privind obiectivul bugetar pe termen mediu

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a solicitat miercuri Comisiei de Buget-Finante o discutie saptamana viitoare pe tema calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), dupa ce marti a cerut in Consiliul Ecofin reevaluarea acestuia pe o perioada de patru ani.

"Am cerut ieri (marti - n.r.) la Ecofin, in numele Romaniei, reevaluarea calendarului pentru MTO pe o perioada de 4 ani si as dori ca saptamana viitoare sa avem o intalnire si pe aceasta tema pentru ca in martie sau in aprilie, cel tarziu in aprilie cand vom avea solicitarea oficiala catre Comisia Europeana as vrea sa fie un sprijin si o sustinere totala atat din partea Parlamentului si Guvernului, a tuturor fortelor politice pentru ca aceasta reevaluare ar duce la cresterea alocarii pentru investitii in Romania in urmatorii 4 ani de zile si cred ca este un interes comun", s-a adresat Valcov Comisiei de Buget-Finante-Banci, dupa ce aceasta a constatat lipsa de cvorum pentru sedinta si a amanat-o pentru saptamana viitoare.

In sedinta Comisiei trebuia sa se discute despre conversia in lei a creditelor in franci elvetieni si restructurarea imprumuturilor cu facilitati fiscale.

Intr-un comunicat transmis miercuri presei, dupa Ecofin, Valcov a declarat ca cere Comisiei Europene sa inceapa discutiile cu statele membre pentru reevaluarea calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu.

''Multumim Comisiei Europene pentru eforturile facute pentru a elabora Comunicarea privind flexibilitatile Pactului, dar consideram ca sunt necesare discutii viitoare privind anumite aspecte. Credem ca doar consolidarea fiscala, fara a tine cont de alti factori si specificitati ale statelor membre nu reprezinta o politica adecvata", a spus el.

Ministrul a mentionat ca toate statele membre trebuie sa beneficieze de un tratament corect si echitabil.

"Realitatea este ca, in timp ce unele state au luat masuri dure pentru a-si reduce cheltuielile si deficitele, acest lucru nu s-a intamplat cu toate statele din Uniune Europeana. Romania trebuie sa investeasca in infrastructura si pentru acest obiectiv avem nevoie de spatiu fiscal. Investitiile in infrastructura de transport concomitent cu mentinerea unui obiectiv bugetar pe termen mediu ambitios, va face ca Romania sa poata atinge nivelul mediu european de km de autostrada raportata la suprafata in 50 de ani. De aceea este dificil pentru Romania sa realizeze obiectivul bugetar pe termen mediu in anii urmatori. Consider ca este mult mai corect sa discutam sincer despre situatia in care ne aflam decat sa nu ne respectam angajamentele asa cum au facut alte state anul trecut. in ciuda discutiilor ce au avut loc anul trecut la nivelul Ecofin, Comisia a refuzat sa accepte o solutie referitoare la cheltuielile suplimentare de aparare in cadrul discutiilor referitoare la deficitul bugetar aferent anului curent, desi avem o granita lunga cu Ucraina", a spus ministrul, in comunicat.

El a mai afirmat ca este nevoie de reevaluarea calendarului intrucat indicatorii economici si evolutiile specifice sunt diferite acum fata de momentul in care a fost stabilit acest calendar.

"Medium-Term budgetary Objective" - MTO (obiectivul bugetar pe termen mediu) este un indicator calculat pentru fiecare stat membru in parte, definit prin copactul fiscal, care priveste nivelul deficitului structural si prin care Comisia Europeana incearca sa se asigure ca deficitele publice nu vor mai depasi pragul de 3% din PIB nici in conditii de contractie economica.

Sursa: mediafax.ro
Foto: economica.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii