A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835250.9621.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Valcov: „Impactul bugetar al majorarii pensiilor cu 5% si al cresterii pensiei minime la 400 de lei este de 2,7 miliarde lei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-11-2014, ora 10:55

Valcov: „Impactul bugetar al majorarii pensiilor cu 5% si al cresterii pensiei minime la 400 de lei este de 2,7 miliarde lei”

Articol de Cristian Amariei
Impactul bugetar al majorarii pensiilor cu 5% si al cresterii pensiei minime la 400 de lei va fi de 2,7 miliarde lei, a declarat marti, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov.

"Vom mari pensiile de anul viitor cu 5% (...) Conform prevederii legislative, punctul de pensie ar trebui sa creasca cu 4,41%. Practic este o crestere de 0,59% tocmai pentru a repara o parte din nedreptati...Cu 4,41% ar trebui sa creasca punctul de pensie. Acesta ar fi calculul normal conform legii. Impactul bugetar al cresterii cu 5% si daca marim si pensia minima de la 350 lei la 400 lei, impactul este de 2,7 miliarde lei. Toti acesti bani sunt prinsi (in proiectia bugetara n.r). Pe pe de o parte, bugetul viitor va prevedea o reducere a cheltuielilor de bunuri si servicii, pe de alta parte vom avea cresteri dintr-o colectare mai buna la TVA. Acum este 57% si spre 65% vrem sa ne indreptam la sfarsitul anului viitor, pentru ca nu vom reusi in prima parte a anului, dar suntem in pasi spre a o mari. De asemenea, avem aceasta relaxare fiscala si anume reducerea CAS cu cinci puncte procentuale", a explicat Valcov.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, in prima parte a lunii septembrie, ca pensiile vor creste cu 5% din ianuarie 2015.

In ceea ce priveste majorarea pensiei minime la 400 de lei, incepand de anul viitor, premierul Victor Ponta afirma, la inceputul lunii iulie, ca Executivul are resursele financiare necesare in acest sens.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii