ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-03-2014, ora 17:38

Vaccinul de la Cantacuzino, produs ca la saormarie. Ce a gasit OMS: tavi pe jos, aparate murdare, angajari de pe o zi pe alta

Articol de Cristian Amariei

Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino a ajuns pe agenda CSAT, dupa ce nici anul acesta nu a putut fi utilizat pentru a-i proteja pe romani de gripa. In paralel ancheta OMS arata conditiile incredibile in care se produceau vaccinurile.

Problema productiei de vaccinuri la Cantacuzino a ajuns, in cele din urma, la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Forul suprem in materie de siguranta nationala analizeaza “disfunctiile” din activitatea Institutului, care nu a reusit sa produca vaccin impotriva gripei in 2013-2014, desi a primit in acest scop 10 milioane de lei. Intre timp, expertii OMS au fost deja la Cantacuzino iar raportul lor arata ca vaccinul era facut in conditii care mai aduc mai degraba cu cele dintr-o saormarie inchisa de OPC decat cu un institut national din domeniul sanatatii publice.

Chiar si asa, vaccinul a fost produs, insa testele facute de institutii independente la cererea Agentiei Nationale a Medicamentului au aratat ca avea o concentratie foarte mare de endotoxine. In cazul folosirii vaccinului, aceasta puteau duce la reactii adverse mergand pana la soc anafilactic.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: agerpres.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii