A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664414.5204.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vacante de Revelion de milioane de euro
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-12-2012, ora 14:50

Vacante de Revelion de milioane de euro

Articol de Madalina Irimia

Desi situatia economica nu pare sa arate prosperitate, vacantele romanilor sunt din ce in ce mai diversificate si, paradoxal, mai scumpe pe an ce trece. Iar cuvantul de ordine este: exotic

Solicitarile turistilor pentru concedii de lux au crescut cu aproximativ 20% in intervalul septembrie-octombrie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar aceste luni au fost doar inceputul, pentru ca Targul de Turism al Romaniei a sporit cererile pentru pachete de Revelion in destinatii exotice. Numarul romanilor care vor opta pentru concedii scumpe, in afara tarii, ar putea depasi 1.500, potrivit datelor comunicate de agentii. In total, acesti romani cheltuie circa 2,2 milioane de euro pe vacantele sofisticate din ultimele zile ale anului.

Nu este nicio surpriza sa vezi cursele care pleaca de la Bucuresti catre Austria pline de turisti, de exemplu, in perioada Revelionului. Insa, sa depasesti 90% grad de ocupare pe Dubai in aceeasi perioada, cand preturile sar de o mie de euro de persoana, transmite un semnal bun in piata. Romanul calatoreste si ii place sa se simta bine in concediu. Cum altfel se explica cresterea numarului de turisti spre destinatii exotice si, implicit, scumpe, in acest an de Revelion?

Cererea mare pentru Emiratele Arabe i-a determinat pe turoperatori sa opereze curse charter pe aceasta destinatie, iar romanii prefera sa aleaga si hoteluri renumite pentru trecerea dintre ani. Potrivit agentiilor de turism, un procentaj mic dintre conaționalii nostri, dar important in actualul context al pietei, plateste sejururi la celebrele Burj al Arab si Atlantis. De Revelion, un astfel de pachet costa aproximativ 3.400 de euro de persoana pentru cinci nopti de cazare cu mic dejun inclus, la care se adauga taxele de aeroport, in valoare de 139 de euro. Tariful creste pe masura ce pretentiile sunt mai mari.

Iar daca Dubai nu este de ajuns, Kenya este o alternativa buna, mai ales ca se opereaza pentru prima oara un charter de Revelion. Potrivit turoperatorului Prestige Tours, exista trei variante pentru turisti, mai exact sejururi de cinci sau sapte nopti la Mombasa, respectiv un circuit in intreaga Kenye. Tariful porneste de la 1.920 de euro de persoana, la care se adauga 295 de euro taxe de aeroport. Programul include trei nopti de cazare pe malul Oceanului Indian si cina festiva de Revelion, respectiv doua nopti in Parcul National Tsavo Est.

Integral pe capital.ro

Foto: mondial-tour.ro

     
Tag-uri: revelion, romani, Dubai
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii