ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2014, ora 15:49

VREMEA pana pe 1 iunie. Ce temperaturi vor fi si cat va ploua in urmatoarele doua saptamani in fiecare regiune a tarii

Articol de Madalina Irimia

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 19 mai - 1 iunie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

MOLDOVA

Pana pe 27 mai, vremea se va incalzi treptat, iar valorile maxime vor ajunge, in medie, la 27...28 de grade, pornind de la 23 de grade pe 19 mai. Dupa aceasta data, temperaturile vor marca o scadere usoara, treptata, spre 25 de grade in jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor creste si ele pe parcursul primei saptamani de prognoza, de la medii de 9...10 grade luni, pana la 14 grade duminica, valoare in jurul careia se vor mentine pe tot parcursul celei de a doua saptamani de prognoza.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creste in jurul datei de 20 - 21 mai si, din nou, dupa 27 mai, in rest fiind posibile doar izolat ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, cu precadere in cursul dupa-amiezelor.

Integral pe mediafax.ro

Foto: ziuacargo.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii