A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719759599.4796.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

VESTE PROASTA pentru soferi: Se scumpeste ROVINIETA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
28-04-2014, ora 11:51

VESTE PROASTA pentru soferi: Se scumpeste ROVINIETA

Articol de Madalina Irimia

Dupa ce in toamna anului trecut, autoritatile au vrut sa majoreze pretul rovinietei cu pana la 66%, acum planurile de scumpire la taxa de drum au revenit pe agenda de prioritati a Ministerului de Transporturi.

Autoritatile au in intentie majorarea taxei de drum, iar acest lucru este mentionat expres in documentele publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor referitoare la master planul general de transport, scrie site-ul info-soferi.ro. Justificarea sciumpirii in actul oficial: "Cresterea pretului vinietei ar ajuta la justificarea cresterilor cheltuielilor pentru intretinere".

Cei care au elaborate documentul mentionat sustin ca in ultimii ani pretul rovinietei a ramas constant, iar venitul brut a stagnat in jurul valorii de 191 milioane euro adica 860 milioane lei, ceea ce a dus la o scadere scadere a venitului in termeni reali, accentuata de cresterea TVA de la 19% la 24%.

Chiar si cu imbunatatirile tehnologice recente, care au crescut rata de colectare, nivelul de venituri generate de vanzarea rovinietelor este in scadere, in termeni reali, de ceva vreme. Trebuie facute schimbari in ceea ce priveste nivelul/valoarea vinietei sau la nivelul modului in care sunt colectate toate taxele de drum pentru a schimba aceasta orientare. Cresterea pretului vinietei ar ajuta la justificarea cresterilor cheltuielilor pentru intretinere", se mai arata in document.

Potrivit Master Planului General de Transport, lipsa unui sistem coordonat de aplicare a rovinietei pe intreaga retea de drumuri (nationale, judetene si locale) este problematica pentru toti operatorii de transport de marfa, mai ales pentru cei europeni, si constituie un factor de descurajare pentru utilizarea retelei din Romania.

Sursa: realitatea.net

Foto: amsonline.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii