ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-06-2014, ora 12:29

VESTE BUNA PENTRU MAME: Indemnizatia de crestere a copilului ar putea CRESTE

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat ca se lucreaza la posibilitatea revenirii indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din venitul mediu salarial al mamei. In schimb, alocatia de stat pentru copii va ramane la acelasi nivel de 42 lei.

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la valoarea de 85% din castigul mediu salarial al parintelui, dar nu se stie de cand.

Intrebata daca ia in calcul si o majorare a pensiei sociale, de la 350 la 380 de lei, Rovana Plumb a declarat ca se doreste acest lucru, dar se analizeaza posibilitatile financiare.

"Acestea reprezinta un obiectiv de lucru in momentul de fata, astfel incat sa le marim, pentru ca 350 de lei este un cuantum foarte mic si nu se poate trai. Dar este vorba de o discutie pe o plaja mai larga, pentru ca avem peste doua milioane de pensionari care au pensia sub 700 de lei.", a mai spus ministrul.

In prezent, indemnizatia pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete inregistrate in ultimele 12 luni, fara insa a depasi 3.400 de lei.

Asta in cazul celor care opteaza pentru un concendiu de un an de cresterea copilului, pentru mamele care stau acasa doi ani suma fiind de 1.200 de lei.

Sursa: realitatea.net

Foto: jurnalul.ro

     
Tag-uri: indemnizatie, mame, copii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii