A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817902.2531.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Urechea la care tii telefonul mobil dezvaluie un lucru fascinant despre creierul tau
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-05-2013, ora 09:01

Urechea la care tii telefonul mobil dezvaluie un lucru fascinant despre creierul tau

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii au inteles de ani buni ca dreptacii - ce reprezinta 90% din populatie - beneficiaza de un creier in care emisfera stanga este cea dominanta, iar in cazul stangacilor situatia este invers. Aceasta diviziune a muncii nu este, insa, chiar atat de simpla. Pentru 95% dintre dreptaci, emisfera stanga gestioneaza aproape in exclusivitate limbajul iar cea dreapta emotiile si procesarea imaginilor, pe cand in cazul stangacilor doar 20% au parte de o diviziune a muncii atat de stricta.

Acum, cercetatorii au descoperit o noua metoda prin care pot identifica emisfera cerebrala dominanta: cu ajutorul telefonului mobil.

Intr-un studiu nou efectuat de cercetatorii de la Henry Ford Hospital din Detroit, publicat in JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, oamenii de stiinta au descoperit ca majoritatea persoanelor care tin telefoanele mobile la urechea stanga au emisfera dreapta dominanta, iar cei ce tin telefonul mobil la urechea dreapta au emisfera stanga dominanta.

Integral pe descopera.ro

Foto: askmissa.com

     
Tag-uri: ureche, telefon, creier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii