ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2015, ora 11:38

Universitatea din Bucuresti cere din nou retragerea titlului de doctor al lui Ponta. Ce spune ministrul Educatiei

Articol de Madalina Irimia
Universitatea din Bucuresti (UB) va trimite din nou Ministerului Educatiei o solicitare de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta, o cerere similara fiind transmisa si in 2012, cand comisia politica de la Educatie nu a validat verdictul de plagiat dat de Comisia de Etica a UB.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat marti, raspunzand unei intrebari privind plagiatul lui Victor Ponta, ca nu a fost contactat de Universitatea Bucuresti cu acest caz, rectorul Mircea Dumitru spunand ca va trimite la MECS o noua solicitare sa ii retraga fostului premier titlul de doctor.

"Nu m-a contactat Universitatea Bucuresti. Cu siguranta, dupa ce voi termina bugetul, voi lua si voi discuta toate prioritatile", a spus noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, intrebat daca va lua o decizie privind retragerea titlului de doctor in drept acordat lui Victor Ponta in 2003.

Rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, a declarat, pentru Mediafax, ca va trimite si ministrului Adrian Curaj solicitarea, pe care a mai trimis-o la Ministerul Educatiei, prin care se solicita retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, dupa ce Comisia de Etica din UB a stabilit ca fostul premier a plagiat, in teza de doctorat o treime din lucrare fiind copiata.

La randul sau, seful Comisie de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti, Marian Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul se afla la Ministerul Educatiei inca din septembrie 2012.

"Comisia de Etica si-a facut atunci treaba. Sigur ca Universitatea Bucuresti ar putea sa-i faca din nou o solicitare, dar daca se schimba din nou ministrul, ce facem?", a spus Marian Popescu.

Seful Comisiei de Etica a venit si cu o propunere pentru noul ministru al Educatiei: "Trebuie reactivat acest dosar. Ministrul ar trebui sa demita Consiliul National de Etica, care a dat in 2012 verdictul ca Victor Ponta nu a plagiat, ar trebui format un nou consiliu, care sa reanalizeze dosarul".

In decembrie 2014, Universitatea din Bucuresti a transmis Ministerului Educatiei o adresa prin care solicita dispunerea masurilor necesare in vederea retragerii titlului de doctor in drept acordat lui Victor Ponta in 2003, demersul institutiei de invatamant superior fiind urmarea unei notificari facute de premier.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii