A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664486.9601.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania cere presedintelui tarii clarificari despre implicarea SRI in numirile din Justitie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-08-2016, ora 15:36

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania cere presedintelui tarii clarificari despre implicarea SRI in numirile din Justitie

Articol de Madalina Irimia
UNJR a transmis o scrisoare presedintelui Romaniei in care solicita clarificari despre implicarea SRI in numirile din Justitie, dupa ce, la data de 29 iulie, Klaus Iohannis a precizat declaratiile celor care pun sub semnul intrebarii functionalitatea statului de drept sunt lipsite de credibilitate.

"Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa clarifice public in baza carei legi Serviciul Roman de Informatii face verificari prealabile numirilor politice sau candidatilor pentru functiile de conducere in sistemul judiciar, atat de la parchete, cat si de la instante, inclusiv in cazul candidatilor pentru inalta Curte de Casatie si Justitie", transmite uniunea printr-un comunicat de presa.

Solicitarea vine in contextul in care la data de 29 iulie, Klaus Iohannis a transmis un punct de vedere institutiilor de presa in care a afirmat ca "statul de drept este functional" in Romania iar declaratiile celor care pun sub semnul intrebarii acest lucru "sunt lipsite de credibilitate", deoarece sunt facute de "persoane puse sub invinuire sau trimise in judecata".

"Exact genul acesta de raspuns, care discrediteaza orice critici, in loc sa raspunda obiectiv si motivat la acestea, arata ca statul de drept in Romania nu e functional la parametrii democratici", sustin judecatorii, precizand ca "statul de drept este statul in care nu doar cetatenii, ci si institutiile statului se supun legii. Mai mult, intr-un stat de drept functional, cei care conduc institutiile sunt obligati sa dea socoteala in fata oricarui cetatean cu privire la activitatea lor, sa raspunda oricaror critici formulate si sa verifice orice posibile abateri de la lege".

Judecatorii sustin ca "rolul constitutional al presedintelui este de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice".

"Spunand ca sunteti increzator in ceea ce fac institutiile, fara sa fi facut o verificare prealabila a reclamatiilor primite, oferiti inca o dovada ca statul de drept nu functioneaza in Romania in parametrii necesari", au spus judecatorii in scrisoare.

"Un stat in care serviciile secrete sunt implicate in numirile in functii publice si in justitie nu poate fi considerat stat de drept, cu atat mai mult stat de drept functional", si-au concluzionat scrisoarea judecatorii.

Sursa: mediafax.ro
     
Tag-uri: judecatori, sri, justitie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii