A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830953.9494.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ungaria ar putea extinde gardul de la frontiera cu Romania, pentru a impiedica sosirea imigrantilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-11-2015, ora 10:56

Ungaria ar putea extinde gardul de la frontiera cu Romania, pentru a impiedica sosirea imigrantilor

Articol de Cristian Amariei
Frontiera dintre Ungaria si Romania ar putea fi inchisa, daca va fi necesar, pe un segment cuprins intre granita comuna cu Serbia si orasul Mezohegyes, situat in sud-estul teritoriului ungar, in apropierea granitei romane, a declarat joi un oficial ungar, citat de MTI.

Exista pericolul ca imigrantii sa apara la frontiera romano-ungara, a declarat Janos Lazar, seful Biroului guvernamental, in cadrul unui forum public desfasurat la Mako, in sudul Ungariei.

Armata ungara are o forta semnificativa stationata in Hodmezovasarhely, unde au sosit de asemenea unitati cehe si slovace. Daca va fi necesar, acestea pot construi un gard la frontiera intr-un timp scurt, a precizat Lazar.

Oficialul a subliniat ca Guvernul ungar va impiedica sosirea imigrantilor clandestini in zona Mako.

Autoritatile ungare si-au anuntat in septembrie intentia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara la 15 septembrie ca "gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania".

Gardul construit de Ungaria de-a lungul granitei sarbe se termina in zona localitatii ungare Kübekháza, situata la frontiera cu Romania si cu Serbia.

Oficialul ungar a precizat ca Budapesta a informat deja Ministerul roman de Externe despre planul de extindere a gardului metalic pe o distanta de cativa kilometri, dincolo de Raul Mures, de-a lungul frontierei cu Romania.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii