A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816452.6392.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Unele lucruri din casa au termen de valabilitate si foarte putini avem habar de el. Pot crea probleme grave daca le folosim dupa expirare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-12-2016, ora 13:02

Unele lucruri din casa au termen de valabilitate si foarte putini avem habar de el. Pot crea probleme grave daca le folosim dupa expirare

Articol de Madalina Irimia
Oricine verifica data de expirare de pe cutia de lapte sau paine. insa, in general, oamenii nu acorda atentie lucrurilor din casa care stau in preajma lor mai mult decat ar trebui. Iata articolele din casa care au data de expirare

In dormitor

Pernele pot fi folosite intre 2 si 3 ani. De-a lungul timpului, pernele devin un depozit de praf si acarieni. De asemenea, pot cauza dureri de gat din cauza pierderii formei pernei.

Papucii de casa pot fi folositi pana la 6 luni, deoarece sunt mediul perfect pentru raspandirea infectiilor fungice. Asadar acestia ar trebui spalati pe cat de des este posibil

In baie

Buretii pot fi utilizati aproximativ 2 saptamani, in timp ce lufele de baie pot fi utilizate pana la 6 luni. Buretii si lufele de baie incep sa ascunda fungi si acarieni. Lufele naturale sau sintetice pot fi fierte in apa pentru a se elimina orice bacterie existenta.

Prosopul de baie poate fi utilizat intre 1 an si 3 ani. Acestea sunt mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor chiar daca sunt spalate constant.

Periuta de dinti poate fi utilizata aproximativ 3 luni, insa ar trebui inlocuita atunci cand perii s-au tocit. De asemenea, periuta de dinti ar trebui inlocuita dupa o raceala, pentru a nu te reinfecta.

Apa oxigenata poate fi folosita timp de doua luni de la deschiderea sticlei.

Pe masa de toaleta

Peria de par poate fi utlizata cel mult un an, aceasta ar trebui curatata o data pe saptamana. Daca este o perie de par din par natural de porc aceasta trebuie inlocuita la 7 luni.

Parfumul este valabil intre 1 si 3 ani. Parfumurile si Apa de Parfum care contin uleiuri esentiale dureaza aproximativ 3 ani atunci cand nu sunt deschise. Apa de Toaleta poate fi pastrata 4 ani atunci cand nu este desfacuta si 2 ani cand este desfacuta.

In garderoba

Sutienul poate fi utilizat intre 1 an si 2 ani. Atunci cand se largeste sau isi pierde forma acesta ar trebui inlocuit.

Pantofii de alergat

Acestia pot rezista circa un an. Dupa parcurgerea a aproximativ 400 de kilometri, adidasii isi pierd amortizarea, ceea ce inseamna ca toata greutatea cade pe articulatii.

In bucatarie

Mirodeniile pot fi utilizate intre 1 an si 3 ani deoarece isi pierd gustul si mirosul in timp. Mirodeniile macinate nu ar trebui utilizate dupa sase luni.

Faina poate fi utilizata intre 6 si 12 luni.

In camara

Extinctorul nu mai poate fi utilizat dupa 15 ani, iar prelungitoarele pot fi utilizate pana la 2 ani. Fiecare prelungitor are o anumita capacitate, daca aceasta este depasita prelungitorul poate provoca probleme serioase.

Dezinfectantul poate fi utilizat aproximativ 3 luni, dupa aceasta perioada nu mai
este eficient.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii