ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2016, ora 10:18

Unele firme din SUA ofera angajatilor un Apple Watch la numai 25 de dolari cu conditia sa faca miscare

Articol de Cristian Amariei
Angajatii unor companii din SUA au posibilitatea de a achizitionat un Apple Watch cu numai 25 de dolari cu conditia sa faca o serie exercitii fizice, in caz contrar fiind obligati sa plateasca pretul intreg al aparatului, relateaza portalul www.fortune.com, citat de Agerpres.

Oferta este lansata prin intermediul companiei de asigurari de sanatate Vitality Group, dupa cum a informat ''Wall Street Journal''. Ea se inscrie pe linia reformelor din domeniul sanitar promovate de presedintele american, Barack Obama, prin Patient Protection and Affordable Care Act (PPACA), cunoscut in limbaj colocvial drept ''Obamacare'', act normativ care urmareste scaderea cheltuielilor pentru sanatatea publica inclusiv prin impulsionarea angajatilor — prin diferite metode — sa previna imbolnavirile si sa-si pastreze o cat mai buna forma fizica.

''Programul functioneaza in acest an cu angajatii de la firma de biotehnologie Amgen Inc., de la grupul medical DaVita HealthCare Partners Inc. si de la Lockton Cos.,o firma de brokeraj'', potrivit ziarului, care informeaza ca sistemul se va extinde in lunile urmatoare.

Persoanele care vor incheia asemenea contracte de achizitie vor avea obligatia sa faca sport, prestatia lor fiind inregistrata cu ajutorul noilor ceasuri Apple si comunicata, spre contorizare, la firma societatea Vitality Group, explica pagina de internet http://www.meltystyle.fr. Daca nu vor respecta angajamentul, ei vor fi obligati sa plateasca lunar cate 13,50 de dolari, timp de doi ani, adica 324 de dolari , aproape 349 de dolari, pretul initial de pe piata pentru un Apple Watch.

Aceasta initiativa a fost lansata doar in SUA, dar nu este exclus sa fie introdusa si in unele tari din Europa. Eventualele rezultate pozitive in privinta sanatatii publice urmeaza sa se vada intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, dar vanzarile si reclama firmei Apple vor fi sesizabile mai curand.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii