ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-05-2013, ora 17:02

Una dintre dilemele regionalizarii: ce se intampla cu zecile de mii de bugetari angajati la directiile judetene - intra in somaj sau raman si ei in functie?

Articol de Madalina Irimia

Proiectul de regionalizare coordonat de ministrul Liviu Dragnea starneste ingrijorari in randul primarilor din teritoriu, care vad ca prim efect negativ posibila concediere a miilor de bugetari din directiile si institutiile aflate in actualele resedinte de judet. Primarii se tem ca aceste institutii judetene ar putea fi relocate sau desfiintate in noul plan administrativ.

Primarul Vasluiului, Vasile Paval, sustine ca daca se vor desfiinta serviciile deconcentrate, asa cum se vorbeste, resedintele de judet vor fi cele mai afectate. Numai la Vaslui ar urma sa dispara in jur de 2.000 de posturi de bugetari. De cealalta parte, ministrul Liviu Dragnea sustine ca judetele nu se desfiinteaza, iar resedintele acestor judete vor deveni poli de dezvoltare zonala, impreuna cu resedinta regiunii.

"Nu e momentul acum, aceste regiuni nu trebuie sa conduca la guverne mai mici in teritoriu", crede primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, care a discutat despre optiunile pe care le au orase ca Vasluiul in viitoarea regiune la o dezbatere pe regionalizare sustinuta la Iasi si la care a fost prezent ministrul Liviu Dragnea.

Integral pe hotnews.ro

Foto: business24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  23.06.2017 11:02

wh0cd424450 abilify medication buy erythromycin online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii