A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831115.3141.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Una dintre cele mai mari capodeopere ale omenirii, distrusa. O tanara a scris cu markerul pe tablou
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2013, ora 15:13

Una dintre cele mai mari capodeopere ale omenirii, distrusa. O tanara a scris cu markerul pe tablou

Articol de Cristian Amariei

"La Liberte guidant le peuple", celebrul tablou al lui Eugène Delacroix, a fost vandalizat de o vizitatoare a filialei muzeului Luvru din Lens, care a reusit sa scrie un mic text pe opera de arta, scrie AFP.

Joi seara, cu putin timp inainte de inchiderea Louvre-Lens - filiala a prestigiosului muzeu parizian, situata in nordul Frantei -, femeia, in varsta de 28 de ani, a scris cu un marker pe partea inferioara a tabloului.

Ea a fost imediat blocata de un agent de paza si un alt vizitator, predata politiei si retinuta, au precizat reprezentantii muzeului, care au depus plangere.

Reprezentantii muzeului Luvru spun ca inscriptia este superficiala si se asteapta sa poata fi curatata usor.

"Distrugerile vor fi evaluate incepand din seara aceasta, de departamentul de pictura al muzeului Luvru si un restaurator specializat care a fost trimis la fata locului", au precizat acestia, joi seara.

In functie de "diagnostic", se va decide daca pictura va fi sau nu trimisa unor specialisti care se ocupa de restaurari.

"La Liberte guidant le peuple" (1830), de Delacroix, este, alaturi de "Portrait de Balthazar Castiglione", de Raphaël, si "La Madeleine à la veilleuse", de Georges de La Tour, una dintre capodoperele expuse timp de un an in noul muzeu din Lens, inaugurat pe 4 decembrie 2012 si care a avut deja 205.000 de vizitatori.

De mari dimensiuni, pictura "La Liberte guidant le peuple"este inspirata de miscarile revolutionare din Franta, din 27, 28 si 29 iulie 1830.

Sursa: mediafax.ro

Foto: cocorico.com

     
Tag-uri: scriere, marker, tablou
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii