A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727706199.4386.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un virus MORTAL, fara vindecare, ameninta vietile a 10.000 de oameni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-09-2012, ora 15:43

Un virus MORTAL, fara vindecare, ameninta vietile a 10.000 de oameni

Articol de Madalina Irimia

Mii de oameni sunt in pericol sa se fi infectat cu un virus mortal din Parcul National al Californiei, Yosemite, unde au murit deja doua persoane. De asemenea, au fost raportate inca 4 cazuri de Hantavirus, o boala pulmonara foarte rara.

Administratia parcului spune ca primeste deja aproximativ 1.000 de apeluri telefonice pe zi de la vizitatori care au intrat in panica. Potrivit BBC News, nu exista vindecare pentru acest virus, care se raspandeste prin intermediul excrementelor de rozatoare infectate. Simptomele pot aparea abia dupa 6 saptamani, iar 1 din 3 cazuri este fatal.

Virusul este purtat in excrementele rozatoarelor, in urina si saliva acestora. Atunci cand se usuca si se amesteca cu praful, virusul poate fi inhalat de oameni, in special cand acestia se afla in spatii mici, stufoase, ale padurii. De asemenea, boala se poate raspandi atunci cand oamenii ating sau mananca substante contaminate, sau atunci cand sunt muscati de animale infectate.

Primul deces a fost raportat in luna august, victima fiind un barbat de 37 de ani din San Francisco.

Focarul virusului din parcul Yosemite se presupune ca ar fi fost cauzat de soarecii care au cuiburi pe insula, la un camping din zona Curry Village. Aproximativ 10.000 de oameni au avut corturile instalate in aceasta zona in perioada iunie-august si sunt in pericol sa fi contractat virusul, a anuntat Centrul pentru Controlul Bolilor si Preventii al SUA.

Administratia parcului a contactat deja aproximativ 3.000 de vizitatori, pe care i-a sfatuit sa apeleze la servicii medicale de specialitate daca vor aparea simptome asemanatoare gripei, adica dureri de cap, febra, respiratie ingreunata si dureri musculare.

Zilele trecute, oficialii parcului au inchis toate cele 91 de cabane dupa ce au gasit un cuib de soareci, care poarta virusul, intre doi pereti ai unei cabine de lux.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: ecdc.europa.eu

     
Tag-uri: virus, infectie, boala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii