A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831484.1526.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un vaccin impotriva HIV in teste clinice pe voluntari, la Marsilia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2013, ora 17:19

Un vaccin impotriva HIV in teste clinice pe voluntari, la Marsilia

Articol de Cristian Amariei

Un vaccin impotriva HIV va intra in curand in teste clinice, pe voluntari umani, la o clinica din Marsilia, in sudul Frantei, oferind noi sperante in lupta impotriva virusului care declanseaza temuta maladie SIDA, conform AFP.

Pentru aceasta etapa de teste clinice au fost selectati 48 de pacienti seropozitivi voluntari, insa inainte de inceperea testarii medicii indeamna la prudenta.

"Nu este vorba de sfarsitul amenintarii SIDA", avertizeaza profesorul Erwann Loret, care organizeaza aceste teste. In cazul in care se va dovedi un succes, noul vaccin va inlocui triterapia care are efecte secundare puternice.

"In aceasta perioada, in lume sunt testate 25 sau 26 vaccinuri impotriva HIV", a precizat si Prof. Jean-Francois Delfraissy, directorul Agentiei Nationale franceze de Cercetare asupra SIDA (ANRS). "trebuie sa fim prudenti cu privire la mesajul pe care-l transmitem pacientilor si marelui public", a mai adaugat el.

"Tinta este o proteina denumita Tat", de la "transactivare", a completat Prof. Erwann Loret care a prezentat de la un spital din Marsilia detaliile testului clinic autorizat la 24 ianuarie de Agentia Nationala franceza pentru Securitatea Medicamentelor (ANSM).

Aceasta proteina joaca rolul "de a incapacita protectia organismului in fata celulelor infectate", explica profesorul. Organismul seropozitivilor nu poate recunoaste si nici neutraliza celulele infectate, iar vaccinul vizeaza tocmai acest lucru.

Primele rezultate ale testelor sunt asteptate peste aproximativ 5 luni. Voluntarii vor fi vaccinati de 3 ori, la interval de cate o luna, dupa care vor intrerupe celelalte forme de terapie timp de 2 luni. "Daca dupa aceste 2 luni nivelul viral din sange este indetectabil", noul vaccin va indeplini criteriile stabilite de Onusida, conform Prof. Loret.

In 2011, la nivel mondial, existau 34 de milioane de purtatori ai virusului HIV, iar 2,5 milioane de persoane s-au contaminat cu acest virus. De la descoperirea acestui virus, aproximativ 1,8 milioane de persoane isi pierd viata in fiecare an din cauza SIDA, totalul victimelor depasind 30 de milioane, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Sursa: AGERPRES

Foto: thestar.com

     
Tag-uri: vaccin, HIV, teste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii