A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758084.638.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un tratament preventiv reduce la jumatate riscul infectarii cu HIV
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2013, ora 07:07

Un tratament preventiv reduce la jumatate riscul infectarii cu HIV

Articol de Madalina Irimia

Un tratament preventiv pe baza de antiretrovirale reduce aproape la jumatate riscul de infectie cu HIV la persoanele care isi injecteaza droguri, potrivit unui studiu publicat in editia electronica de joi a revistei medicale britanice The Lancet, transmite AFP.

Studii anterioare au aratat eficacitatea profilaxiei preexpunere (PrEP) in privinta reducerii transmiterii sexuale a HIV atat la heterosexuali, cat si la homosexuali, precum si in ce priveste transmiterea de la mama la copil, dar este prima data cand cercetari de acest tip au fost facute pe toxicomani, releva studiul citat.

Realizat in Thailanda pe o perioada de patru ani, studiul a fost efectuat pe un grup de 2.400 de utilizatori de droguri injectabile, dintre care doar jumatate au primit un tratament preventiv, in timp ce restul grupului a primit un tratament placebo. Tratamentul aplicat primului grup a constat in administrarea zilnica a unui comprimat de tenofovir, un antiretroviral utilizat in tratarea infectiei cu HIV. Acesta este comercializat sub numele de Viread de catre laboratorul american Gilead Sciences.

La finalul studiului, 17 toxicomani aflati sub tratament preventiv erau infectati cu HIV, fata de 33 in grupul caruia i s-a aplicat tratamentul placebo, rezultand o reducere a riscului infectarii cu HIV de 48,9%.

Cercetatorii arata ca protectia s-a dovedit mult mai putin importanta la toxicomanii care nu si-au luat tratamentul in mod regulat.

Sursa: agerpres.ro

Foto: puterea.ro

     
Tag-uri: tratament, HIV, boala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii