A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957396.8633.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un supliment alimentar obisnuit ajuta atat la tratarea racelii cat si a infectiilor severe
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2014, ora 10:14

Un supliment alimentar obisnuit ajuta atat la tratarea racelii cat si a infectiilor severe

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii au descoperit ca Zincul joaca un rol vital in combaterea infectiilor severe, prin imbunatatirea modului de functionare a sistemului imunitar.

Descoperirea ar putea explica de ce in traditia populara se spune ca aportul de suplimente de zinc poate reduce simptomele racelii. De asemenea, constatarea ar putea avea implicatii in crearea unui tratament impotriva infectiilor. Cu toate acestea, cercetatorii admit ca deocamdata nu recomanda introducerea zincului in tratamentele pentru pacientii foarte bolnavi, internati la terapie intensiva.

Cercetarile de laborator au aratat ca zincul impiedica dezvoltarea inflamatiilor asociate septicemiei, o reactie potential fatala la infectie.

In studiu, soarecii care nu aveau zinc au dezvoltat inflamatii grave ca raspuns al septicemiei, comparativ cu soarecii care avusesera o dieta normala. Atunci cand animalelor care aveau deficit de zinc li s-au administrat suplimente, starea lor s-a imbunatatit.

Experimentele realizate pe sange uman au aratat ca efectul calmant al zincului s-a datorat modului in care acesta se leaga de o proteina specifica procesului de inflamare.

Daca suferi de un deficit de zinc atunci esti in dezavantaj deoarece sistemul tau de aparare este amplificat si deci nu functioneaza corespunzator. Zincul este benefic deoarece stopeaza actiunea unei proteine, lucru care previne inflamarea in exces”, a declarat coordonatorul studiului, Daren Knoell de la Ohio State University.

Cred ca intrebarea este: cui sa ii dam zinc? Noi credem ca zincul nu trebuie administrat tuturor persoanelor suferinde de septicemie, internate la terapie intensiva, dar anticipam ca unora chiar le-ar face bine.

Zincul este un element critic pe care il obtine din dieta, dar nu credem ca utilizarea lor in tratarea pacientilor ar rezolva toate problemele. De obicei, daca un pacient are deficienta de zinc, ne asteptam sa sufere si de lipsa altor vitamine”, a mai explicat omul de stiinta.

Statisticile indica faptul ca, la nivel mondial, aproape 2 miliarde de oameni sufera de deficienta de zinc.

Sursa: descopera.ro

Foto: ods.od.nih.gov

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii