Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Un studiu efectuat pe 500.000 de oameni arata care sunt alimentele ce ne ucid
Articol de Madalina IrimiaCarnatii, sunca si alte carnuri procesate par sa creasca riscul de a muri tanar, arata un studiu efectuat pe 500.000 de persoane de pe intreg continentul european.
Cercetarea a concluzionat ca dietele bogate in carnuri procesate prezinta o legatura cu afectiunile cardiovasculare, cu cancerul si cu decesele premature.
Oamenii de stiinta subliniaza in studiul publicat in jurnalul BMC Medicine ca sarea si substantele chimice folosite pentru a conserva carnea pot duce la probleme de sanatate.
In Marea Britanie, organizatia British Heart Foundation recomanda publicului sa consume carne cu mai putina grasime.
Studiul a fost efectuat pe persoane din 10 tari europene care au fost urmarite, in medie, timp de 13 ani.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consumau multa carne procesata erau totodata mai predispuse la fumat, sa fie obeze si sa aiba alte obiceiuri despre care se stie ca dauneaza sanatatii.
Chiar si in cazul in care acei factori de risc au fost luati in calcul, carnea procesata tot afecta la randul sau sanatatea.
Unul din 17 participanti la studiu a murit in cursul acestuia. Cercetatorii arata ca persoanele care consumau mai mult de 160 de grame de carne procesata intr-o zi (echivalentul a doi carnati si o felie de bacon) prezentau un risc cu 44% mai mare de a muri in cursul studiului (ce s-a intins pe 12,7 ani) decat cei ce consumau 20 de grame.
Integral pe descopera.ro
Foto: shopstory.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email