ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-10-2016, ora 09:50

Un site din Romania a incasat ilegal amenzi de circulatie si roviniete. 20.000 de soferi, inselati

Articol de Madalina Irimia
Teapa fara precedent, descoperita de politisti. Un site a incasat ilegal amenzi de circulatie si roviniete, in valoare de peste doua milioane de lei. Site-ul isi desfasura activitatea in baza unui protocol cu autoritatile locale din Giurgiu si CNADNR. Cetatenii din toata tara plateau online amenzile, insa banii ajungeau doar la bugetul local din Giurgiu. In acest caz, subprefectul din Giurgiu si sefa de la Directia de Impozite si Taxe locale au fost dusi la audieri.

Politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si procurorii au descins la 14 adrese din Bucuresti, Giurgiu si Cluj. Oamenii legii au ridicat documente de la Prefectura Giurgiu si de la CNADNR, dar si de la sediile unei firme care detine o platforma online pentru plata amenzilor.

In total, 6 persoane au fost duse la audieri, printre care subprefectul din Giurgiu, Laurentiu tintea, si fosta sefa a Directiei de Taxe si Impozite din Giurgiu.

Suspectii au avut de dat explicatii despre contractul ilegal semnat cu platforma online, care nu era autorizata si acreditata.

"Functionari din cadrul unor institutii publice ar fi semnat cu reprezentantii unor societati comerciale un protocol pentru incasarea online a contravalorii amenzilor de la regimul rutier si pentru lipsa rovinietei", a spus comisar sef Daniel Petru Bratu.

Concret, dupa ce cetatenii isi plateau online amenzile sau rovinietele, banii nu erau redirectionati catre autoritatile din fiecare judet. Anchetatorii spun ca sumele incasate din toata tara ajungeau doar la bugetul din Giurgiu. Nu inainte ca reprezentantii site-ului sa isi opreasca un comision.

Autoritatile estimeaza ca 20.000 de soferi si-au platit amenzile folosindu-se de acest site. Desi banii n-au ajuns la primariile care erau indreptatite sa-i incaseze, politistii spun ca soferii nu au de ce sa aiba emotii. Nimeni nu se va trezi cu popriri pe conturi.

Din primele estimari, s-ar fi incasat aproximativ 500.000 de euro din plata amenzilor auto si rovinietelor.

Acuzati de uzurparea functiei, suspectii risca sa ajunga in spatele gratiilor daca vor fi gasiti vinovati.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii