A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818688.5386.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un singur minut de antrenament poate duce la imbunatatiri considerabile a sanatatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-05-2016, ora 08:57

Un singur minut de antrenament poate duce la imbunatatiri considerabile a sanatatii

Articol de Madalina Irimia
Un nou studiu a constatat ca doar 1 minut de sprinturi, impreuna cu 9 minute de exercitii usoare, duce la imbunatatiri considerabile a sanatatii, iar rezultatele se aseamana cu un antrenament de 50 de minute intr-un ritm moderat, noteaza Descopera.

Un nou studiu a constatat ca doar 1 minut de sprinturi, impreuna cu 9 minute de exercitii usoare, duce la imbunatatiri considerabila a sanatatii, iar rezultatele se aseamana cu un antrenament de 50 de minute intr-un ritm moderat.

Rezultatele studiului evidentiaza beneficiile intervalelor de formare sprint, in care oamenii se antreneaza intens o perioada scurta de timp, apoi se recupereaza intr-un ritm lent, pe o perioada mai lunga, si apoi repeta ciclul. Un astfel de ciclu de exercitii poate fi o optiune potrivita pentru persoanele care doresc sa-si stimuleze propriul corp, dar nu au prea mult timp la dispozitie pentru exercitii fizice regulate.

"Cei mai multi oameni invoca "lipsa de timp" ca motiv principal pentru a nu fi activi fizic. Studiul nostru arata ca o abordare bazata pe un interval special poate fi mai eficienta, astfel puteti obtine beneficii de sanatate si de fitness comparabile cu cele din abordarea traditionala, insa in mai putin timp", a declarat co-autorul studiului Martin Gibala, profesor de kinetoterapie la Universitatea McMaster din Ontario.

La studiu au participat 25 de barbati care pana atunci nu s-au antrenat fizic, ei au fost repartizati aleatoriu in doua grupuri: la antrenamente pe baza unui interval de sprint si la antrenamente de anduranta. Ei efectuau exercitiile de trei ori pe saptamana timp de 12 saptamani, pe o bicicleta stationara. Un grup mai mic de oameni nu au efectuat niciun exercitiu fizic in cele 12 saptamani, pentru a servi drept grup de control.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii