ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2012, ora 12:03

Un sat din Spania vrea sa cultive marijuana pentru a iesi din criza

Articol de Cristian Amariei

Un mic sat din Spania intentioneaza sa cultive marijuana pentru a iesi din criza economica, insa Guvernul nu a fost de acord.

Localitatea a incercat sa inchirieze terenuri pentru a cultiva marijuana, in incercarea unicata dar disperata de a obtine venituri pentru a reusi sa iasa din impasul economic in care se afla tara, relateaza Washington Post.

Cu toate acestea, un oficial guvernamental a declarat ca o asemenea cultura ar fi impotriva legii si ca procurorii ar urma sa intervina de indata ce ar fi semanata prima samanta.

Ideea a fost simpla - primaria sa inchirieze terenul pe care, apoi, o companie ar urma sa il administreze si sa il concesioneze unei asociatii de fumatori de marijuana din Barcelona. Investitia urma sa se ridice la 30.000 de euro.

Legea din Spania permite consumarea de marijuana in cantitati mici, dar nu si cultivarea sa in vederea vanzarii, sau vanzarea, care sunt ilegale.

Satul Rasquera are o populatie de circa 900 de locuitori si se afla in regiunea Catalonia, din nord-estul tarii. Consilierii locali au aprobat acest plan, miercuri, cu patru voturi pentru si trei impotriva.

Aflat intr-o zona de la poalele unui lant muntos din provincia Tarragona, satul este unul pitoresc, care are un castel ce dateaza din secolul XII.

Este genul de asezare, scrie ziarul spaniol La Vanguardia, din care au plecat cei tineri, in cautare de locuri de munca, iar cei ramasi in urma au nevoie disperata sa-i tina pe loc pe cei care inca mai locuiesc aici.

Afacerea cu marijuana ar fi urmat sa creeze aproximativ 40 de locuri de munca in regiune. Proiectul nu are insa nicio sansa de a fi pus in aplicare.

Mai multe localitati spaniole incearca sa faca fata situatiei grele, reducand bugetele serviciilor sociale, sanatatii sau educatiei, in timp ce deficitul bugetar al tarii este de 8,5%, iar somajul a ajuns la 23% - cel mai mare din Uniunea Europeana.(ziare.com)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii