ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2015, ora 11:11

Un roman, prieten cu unul dintre atacatorii din Paris, a povestit cum l-a amenintat Brahim Abdeslam: „Intr-o zi va voi ucide pe toti si daca te voi ucide, ii voi duce cadavrul mamei tale in Romania”

Articol de Cristian Amariei
Un roman care era prieten cu unul dintre autorii atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris, Brahim Abdeslam, a povestit, intr-un interviu pentru Derniere Heure si RTL, ca a fost martorul schimbarii bruste a acestuia, ajungand sa nu-l mai recunoasca si fiind amenintat el insusi cu moartea.

Aron, fost prieten cu Brahim Abdeslam, care si-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, a declarat vineri ca este in stare de soc, relateaza site-ul de stiri 7sur7.be.

Aron nu reuseste sa isi explice radicalizarea brusca a unui om pe care il cunostea de sase luni si care intre timp ii devenise coleg de serviciu.

In pofida unei relatii reci, cei doi au fost apropiati pana in ziua in care Brahim a disparut pentru doua luni, "august si septembrie", a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La intoarcere, "nu mai era acelasi", isi aminteste romanul.

"Esti un necredicnios, tigan de rahat", i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, cand l-a intrebat despre presupusa sa calatorie in Maroc. "Intr-o zi va voi ucide pe toti si daca te voi ucide, ii voi duce cadavrul mamei tale in Romania", a adaugat el.

El a povestit pentru televiziunea belgiana RTL cum a decurs ultima sa intalnire cu Brahim, cu cateva zile inaintea atentatului de la Paris. "A venit la mine si mi-a spus: imi pare rau, nu stiu de ce ti-am vorbit asa".

"Brahim, asta nu esti tu, nu esti persoana pe care o cunosteam", i-a spus Aron, care afirma ca Abdeslam a recunoscut acest lucru. Inaintea presupusei calatorii in Maroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul sau, o fiola de parfum. "Toata viata iti va aminti de mine", i-a spus Brahim lui Aron.

Dupa atentatele de la Paris, amintiri aparent nesemnificative au inceput sa capete alta dimensiune, precum prezenta a "trei indivizi" la cafeneaua "Les Beguines", detinuta de Brahim. Aron isi aminteste ca a surprins un dialog straniu intre Abdeslam si un individ. "Acesta l-a luat deoparte si am auzit: Termina ce ai inceput. Dupa care au continuat discutia in araba", povesteste romanul.

RTL precizeaza ca, din cauza prieteniei cu Brahim Abdeslam, Aron a fost perchezitionat in urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate in total cu 130 de morti.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii