A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673264.8907.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un primar din Sicilia da case gratis oricui ii cere, inclusiv strainilor. Doritorul trebuie sa indeplineasca o conditie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2015, ora 15:05

Un primar din Sicilia da case gratis oricui ii cere, inclusiv strainilor. Doritorul trebuie sa indeplineasca o conditie

Articol de Cristian Amariei
O locuinta este, prin traditie, visul oricarui roman care plateste chirie. La fel se intampla si in alte state ale Europei. intr-o parte a Italiei, primaria a decis sa dea locuinte gratis oricui doreste, inclusiv strainilor. Doritorii trebuie sa indeplineasca, insa, o singura conditie.

In conditiile unei migratii excesive incepute la finalul secolului al XIX-lea in Gangi, un sat de munte din Sicilia, primarul a decis sa dea cate o casa oricui face o solicitare in acest sens. Singura conditie este ca, in decurs de patru ani, noul proprietar sa restaureze casa.

Costurile pentru reparatii sunt insa uriase in contextul in care locuintele, care dateaza din secolul al XIII-lea, sunt extrem de derapanate. Multe dintre ele au fost abandonate in urma cu cateva generatii, in 1890, cand sicilienii au emigrat in Statele Unite. Migratia a continuat si in secolul XX. Peste 1.700 de locuitori din Gangi s-a stabilit la New York intre anii 1892 - 1924 in cautarea visului american. Incepand din anii 1930 - 1940, Argentina a devenit destinatia preferata a sicilienilor. Daca in 1950, Gangi avea 16.000 de locuitori, in prezent populatia este in numar de 7.000.

In ciuda costurilor ridicate pentru repararea locuintelor, initiativa primarului pare sa aiba succes. Peste 100 de locuinte au fost date, cei mai multi dintre noii proprietari fiind chiar sicilieni in cautare de locuinte linistite pentru weekend.

"Noi nu vrem noi locuitori doar pentru ca au bani. Noi vrem sa stim ce intentioneaza sa faca cu aceste case", afirma Giuseppe Ferrarello, primarul din Gangi. Potrivit acestuia, sunt incurajati cei care vor sa dezvolte o activitate economica.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii