ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-05-2012, ora 05:49

Un nou tip de virus se raspandeste prin intermediul retelei de socializare Facebook

Articol de Cristian Amariei

Un nou virus informatic se raspandeste prin fereastra de chat de pe Facebook, scrie Daily Mail.

In fereastra de tip pop-up, folosita pentru chat, apare un mesaj de la un ’’prieten’’, care face trimitere catre un site aparent inofensiv. Un singur click pe link-ul respectiv infecteaza automat calculatorul cu virusul Steckt.Evl, denumit asa de compania de software de securitate care l-a descoperit, Trend Micro, din SUA.

Virusul este atat de puternic incat dezactiveaza instantaneu orice antivirus instalat pe calculator si se raspandeste rapid in memoria acestuia.

’’Virusul se propaga prin intermediul aplicatiilor de mesagerie instant si prin site-urile de socializare. Mesajul instant se trimite ca un link care descarca automat o copie a virusului’’, spun expertii de la Trend Micro.

Odata ajuns in calculator, primul lucru pe care il face virusul este sa dezactiveze programele care l-ar putea detecta si distruge. Apoi le sterge si incepe sa descarce programe care compromit calculatorul.

Ca si in cazul celorlalti virusi, scopul celui de fata este de a controla PC-ul, pentru a ’’fura’’ informatii private, cum ar fi detalii despre conturile bancare.

Sursa: gandul.info

Foto: esticurios.com

     
Tag-uri: Facebook, virus, cont, banca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii