A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817175.0087.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un nou efect minune al ceaiului verde asupra sanatatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-12-2013, ora 09:28

Un nou efect minune al ceaiului verde asupra sanatatii

Articol de Madalina Irimia

Cauti o modaliate de a-ti reimprospata activitatea cerebrala, inainte de a merge la serviciu? Uita de cafea, se pare ca ceaiul verde este mult mai indicat in astfel de situatii.

Un nou studiu arata ca ceaiul verde, al carui efect benefic pentru sanatate este demult cunoscut, imbunatateste memoria si capacitatile cognitive ale barbatilor, noteaza Daily Mail.

Studiul, efectuat de cercetatori ai Spitalului Universitar din Basel, Elvetia, a inclus 12 barbati sanatosi, care au fost separati in doua grupe. Unui grup i s-a dat sa bea o licoare continand extract din ceai verde, iar celuilat o bautura care nu continea acest extract, cu efect de placebo.

Apoi, prin utilizarea unui aparat RMN, cercetatorii au urmarit efectul celor doua bauturi asupra creierului participantilor, in timp ce acestia erau pusi sa rezolve diverse teste de memorie.

S-a dovedit ca, in comparatie cu grupul care a primit placebo, consumatorii de ceai verde prezentau o activitatea mai mare a cortexului prefrontal dorsolateral, o regiune a creierului care este asociata cu memoria de lucru (presupune pastrarea informatiei intr-o zona activa, pentru a putea fi folosita imediat, lucru pe care il poti face doar pentru o perioada scurta de timp, pana sa intervina uitarea - n.red.), de care omul are nevoie pentru a rezolva diverse probleme.

Integral pe ziare.com

Foto: mindbodygreen.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii