ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2016, ora 14:07

Un nou IMPOZIT FORFETAR: Senatorii au adoptat impozitul specific in turism si alimentatie publica

Articol de Madalina Irimia
Senatorii au adoptat, luni, proiectul de lege pentru introducerea impozitului specific in industria de turism si alimentatie publica, initiativa sustinuta de fostul premier Victor Ponta pe cand conducea Executivul.

Proiectul a fost adoptat in Senat cu 87 de voturi favorabile, 7 impotriva si 6 abtineri.

"Acest proiect se adreseaza tuturor companiilor care au o cifra de afaceri de maxim 5 milioane de euro si au maxim 250 de angajati. Prin acest proiect de lege se urmareste cresterea conformarii voluntare, respectiv incasari suplimentare la bugetul de stat. Este un proiect de lege care va duce foarte mult la cresterea calitatii serviciilor in turism si alimentatie publica, iar atunci cetateanul va avea mult de castigat, pentru ca acest proiect va diferentia foarte mult fraierii care isi platesc taxele la zi si cei care, prin orice mijloace, doresc sa fenteze legea pentru ca nu platesc impozit pe profit", a declarat deputatul PSD Mircea Dobre, unul dintre initiatori.

Secretarul de stat din MFP Gabriel Biris a spus ca Guvernul nu a putut formula un punct de vedere pentru ca nu a fost finalizata analiza impactului masurilor luate anul trecut, respectiv reducerea TVA de la 24 la 9% si nici efectele controalelor ANAF in industria turismului si alimentatiei publice, scrie Mediafax.

La randul sau, senatorul PSD Nicolae Moga l-a atentionat pe reprezentantul Guvernului ca, inainte de redactarea proiectului legislativ, initiatorii au consultat asociatiile patronale. El l-a invitat pe reprezentantul Executivului sa realizeze analiza si sa trimita punctul de vedere al Guvernului in Camera Deputatilor, care este for decizional in privinta acestui proiect de lege.

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, nu este de acord cu initiativa PSD privind un nou impozit specific pe turism, aceasta explicand luni ca marii operatori ar plati astfel mai putin cu pana la o treime, iar micii intreprinzatori, mai mult.

"Noi am aratat ca in conformitate cu propunerea acestui nou impozit specific pe turism, marii operatori, cei care se apropie de 4-5 milioane de euro pe an ca venituri, ar plati impozite mult diminuate, pana la o treime, in timp ce micii operatori, cei pentru care practic am dori o simplificare si sprijin, ar urma sa plateasca impozite sporite", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, dupa o intalnire cu senatorii PSD.

Liviu Dragnea ii ceruse Ancai Dragu sa argumenteze "in mod serios de ce Ministerul de Finante nu sustine acest proiect de lege privind impozitul specific in turism si alimentatie publica, cand toata lumea spune ca e bun".

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii