ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2016, ora 12:36

Un japonez a gasit o solutie ingenioasa pentru a scapa de problema incalzirii excesive a computerului

Articol de Madalina Irimia
Japonezului i-a venit ideea dupa ce a vazut intr-un videoclip cat de mult se poate incalzi un laptop.

Cu totii ne-am confruntat cu problema incalzirii excesive a computerului, fie ca a fost vorba de un desktop sau un laptop. Un utilizator de Twitter din Japonia sustine, insa, ca a trecut peste aceasta dificultate, asezand monede de cupru pe carcasa computerului sau.

In anul 2012, o companie IT din Japonia a scanat un laptop Macbook Pro, pentru a demonstra cat de mult se poate incalzi acesta in timp ce capacitatea sa este utilizata la maximum. Folosind o camera cu termoviziune, specialistii au putut observa cum caldura este concentrata in spatele computerului.

Pe baza acestei informatii, utilizatorul ,,akinori_suzuki" a decis ca trebuie sa aseze pe carcasa laptop-ului sau monede de 10 yeni, care sunt fabricate, in mare parte, din cupru. Datorita faptului ca acest metal are o conductibilitate termica mult mai mare decat materialele din care sunt produse carcasele computerelor (aluminiu, plastic), el va absorbi toata caldura produsa in interiorul sistemului.

In scurt timp, ideea japonezului a devenit virala pe internet. Mai mult decat atat, au existat utilizatori care au demonstrat ca pot folosi acelasi principiu si in cazul computerelor de tip desktop.

Trebuie stiut faptul ca ideea lui Akinori Suzuki nu a fost demonstrata stiintific. Prin urmare, nu exista siguranta ca acest concept va putea fi pus in aplicare indiferent de situatie. Mai mult decat atat, nu in toate statele lumii sunt puse in circulatie monede de cupru.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii