ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-03-2015, ora 11:12

Un hacker a fost recompensat cu 10.000 de dolari de Facebook. Cum a fost posibil

Articol de Cristian Amariei
Un hacker a fost recompensat cu 10.000 de dolari de reprezentantii Facebook, dupa ce a descoperit o vulnerabilitate a retelei de socializare. Laxman Muthiyah a raportat preoblema, iar Facebook a rezolvat in mai putin de 30 de minute eroarea.

Un hacker care a descoperit o vulnerabilitate a retelei de socializare Facebook a fost recompensat cu 10.000 de dolari de gigantul american.

Concret, in urma unor cercetari de securitate, Laxman Muthiyah a observat ca unele aplicatii le ofereau hackerilor o cale simpla pentru accesarea si salvarea fotografiilor care, potrivit setarilor utilizatorilor, ar fi trebuit sa ramana private.

O aplicatie daunatoare pe care o folosesti poate sa-ti vada toate pozele private in cateva secunde”, a povestit hackerul pentru The Register. „Dupa cateva minute de teste, am realizat ca sistemul folosit este vulnerabil. Verifica doar proprietarul aplicatiei care incearca sa acceseze si nu aplicatia ce face cererea, astfel ca permite oricarei aplicatii cu user_photos permission sa iti citeasca pozele de pe mobil”, a mai precizat el.

Dupa ce Muthiyah a raportat preoblema, Facebook a rezolvat in mai putin de 30 de minute eroarea.

Aceasta nu a fost insa prima data cand hackerul a fost rasplatit de reprezentantii companiei americane. Luna trecuta, Laxman Muthiyah a primit inca 12.500 de dolari dupa ce a dezvaluit o metoda de a sterge albume foto de pe reteaua de socializare.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii