ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-10-2015, ora 12:00

Un hacker a accesat conturile sefului CIA si secretarului SUA pentru Securitatea Interna. Ce a gasit la unul dintre ei

Articol de Madalina Irimia
Un hacker adolescent a declarat ca a accesat ilegal casuta postala privata a directorului CIA si a secretarului SUA pentru Securitatea Interna, informeaza Sky News.

Adolescentul a incarcat pe internet fisierele, spunand ca provin din contul de pe AOL al lui John Brennan, inclusiv adresele din lista de contacte.

Potrivit L'Express l'Expansion, piratul informatic a declarat pentru New York Post ca a descoperit un dosar de 47 de pagini clasificat Top-secret, completat de seful CIA in cadrul procedurii care ii permitea sa obtina autorizatia de a accesa informatii sensibile. Pe contul de Twitter @phphax, internautul a publicat capturi de ecran cu documente in care se presupune ca erau informatii sensibile, care au fost acoperite pentru a nu putea fi deslusite.

Luni dupa-amiaza, hacker-ul a publicat numele, numerele de telefon si numerele pentru securitate sociala ale presupusilor angajati CIA.

El pretinde, de asemenea, ca a accesat ilegal conturile de cablu TV apartinand lui John Brennan si lui Jeh Johnson, secretarul Departamentului pentru Securitate Nationala. Acesta a publicat pe Twitter o captura de ecran a ceea ce se presupune ca erau facturile lor emise de compania de cablu TV Comcast si alte informatii.

Adolescentul a spus ca a efectuat in repetate randuri apeluri-farsa catre Brennan incepand cu luna august.

Acesta a declarat ca i-a spus sefului serviciilor americane de informatii numarul sau de securitate sociala prin telefon. "El a asteptat putin si apoi a inchis", a declarat hacker-ul pentru New York Post, citat de L'Express l'Expansion.

Intrebat ce altceva i-a mai spus sefului CIA, hacker-ul a replicat: "A intrebat ce vrem, iar eu i-am spus in gluma ca 2 trilioane de dolari, apoi el a spus, serios, cat vrei?". "Apoi noi am spus ca vrem doar ca Palestina sa fie libera, iar ca ei sa nu mai ucida oameni nevinovati", a adaugat acesta, potrivit Sky News.

Printre fisierele despre care se presupune ca provin din e-mailul lui Brennan, se afla un document ce contine probabil date ale inaltilor oficiali de informatii.

Un jurnal de apeluri telefonice care se presupune ca provin de la directorul adjunct al CIA a fost de asemenea publicat.

Hacker-ul a mai spus ca a avut acces la cererea lui Brennan pentru o autorizatie de securitate, care continea informatii despre locuri de munca trecute, contacte din strainatate si finante.

Acesta a declarat pentru Sky News ca este un cetatean in varsta de mai putin de 20 de ani si ca nu este musulman, dar ca "poate in viitor" se va converti la islam.

Contul lui Brennan a fost sters dupa ce el l-a accesat ilegal in repetate randuri. "Ei tot recupereaza contul, iar eu il recuperez la randul meu", a transmis el pe Twitter.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: hacker, cia, securitate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii