A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737565451.0656.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un grup de cetateni din Iasi strange semnaturi pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita prin referendum
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-02-2015, ora 12:26

Un grup de cetateni din Iasi strange semnaturi pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita prin referendum

Articol de Madalina Irimia
Un grup de cetateni a demarat pe Facebook o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Iasului, Gheorghe Nichita. Initiatorii spun ca demersul este apolitic si scopul sau este sa atraga atentia supra a 12 ani de "administratie dezastruoasa".

Acesta este cel de al treilea demers de acest gen, la sfarsitul anului trecut, bucurestenii din sectorul 3 al Capitalei cerand demitere primarului Robert Negoita prin referendum, iar un student din Constanta a inceput sa stranga semnaturi pentru demiterea lui Radu Mazare.

"S-a vorbit mult pe acest subiect! Iata ocazia de a-l pune in practica! Este un demers serios si hotarat, menit in special sa atraga atentia asupra a 12 ani de administratie dezastruoasa orasului Iasi de catre primarului Gheorghe Nichita si camarilei sale si identificarii de idei, solutii pentru punerea Iasului pe harta. Invitam pe cei care sustin acest demers sa ni se alature. Este o initiativa a societatii civile, (Referendum pentru IASI Community), pentru strangerea semnaturilor necesare declansarii referendumului de demitere a Primarului Municipiului Iasi, domnul Gheorghe Nichita. Pentru motivele pe care le vom prezenta in curand, cetatenii Municipiului Iasi doresc demiterea primarului Gheorghe Nichita prin Referendum. Aceasta actiune se situeaza in afara oricarui partid politic. Membrii partidelor care sustin acest demers in interesul Iasului, sunt rugati sa nu il politizeze", scrie in anuntul postat pe Facebook pentru demararea strangerii de semnaturi pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita.

Pana acum, pagina de Facebook "Referendum pentru Iasi" a strans aproape 900 de like-uri.

Referendum pentru demiterea lui Robert Negoita

Grupul de initiativa Cetatean sector 3 a demarat pe Facebook campania de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Robert Negoita la inceputul lunii decembrie 2014. Pana acum cetatenii au reusit sa stranga peste 3.000 de semnaturi din cele circa 100.000 necesare.

Motivele pentru care grupul de initiativa Cetatean sector 3 si cei care s-au alaturat lor doresc demiterea primarului Robert Negoita sunt urmatoarele, potrivit acestora:

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45-50 de milioane de euro. Ne intrebam cum poate fi bun administrator al banului public o persoana cu datorii atat de mari la stat?

2. In campania electorala, R.Negoita a promis taxa 0 pe salubritate pentru locuitori. Intr-adevar, in plata intretinerii cetatenilor aceasta taxa este 0 (taxa pentru gunoi menajer), dar la inceputul mandatului, R.Negoita a marit valoarea contractului pentru curatarea drumurilor de catre Rosal cu aproximativ 60% (57,74% - indexarea maxima legala fiind mai mica de 25%), fapt constatat de Curtea de Conturi. Indexarea contractului cu Rosal este platita, evident, tot din contributia cetatenilor.

3. In campania electorala, R.Negoita a promis reabilitare gratuita pe toata perioada mandatului. In prezent, cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru reabilitarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 97 milioane euro.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala a peste 7 milioane de euro, in 2012 si 2013, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca majoritatea banilor au fost dati unor firme private, prin modificarea de contracte.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul a numeroase blocuri din sector. Dupa calculele noastre, au fost distruse peste 5 hectare de spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8.000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau prin betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid.

8. Realizarea de lucrari ilegale pe bd.Unirii, in valoare de 15 milioane euro, motiv pentru care Primaria Capitalei a dat amenzi ce s-au platit tot din banii cetatenilor sectorului 3.

9. Schimbarea inutila a peste 5.000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale si de un gust cel putin indoielnic.

10. Amplasarea a cateva sute de ghivece cu plante ornamentale intre liniile de tramvai, pe bulevardele Th.Pallady si Camil Ressu, si asigurarea pazei acestora.

11. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden, contra unor redevente de DOAR 6.500 euro/an catre Primarie.

12. Plata a 1,7 milioane de euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila, cat timp la 30 de metri se afla Parcul IOR, unde sunt alte fantani arteziene.

13. Plata a peste 3 milioane de euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Baba Novac, Unirii etc.

14. Ghetoizarea sectorului, prin ingradirea locurilor de joaca pentru copii cu garduri din fier de peste 2 metri.

15. Lipsa de transparenta decizionala fata de cetateni, intrucat niciun proiect aprobat de Primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii. De exemplu, proiectul salii multifunctionale din Parcul IOR la care Primaria a renuntat doar in urma presiunilor cetatenilor, mass mediei si ONG-urilor.

16. Promovarea unor personaje afiliate politic in functii de conducere in Primaria sectorului 3. Enumeram aici pe Constantin Mitache (city manager), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor familiei primarului), George Manciu (director Utilitati publice, membru PSD), Pencea Florentina (secretara Consiliu Local, fost prefect al Judetului Ilfov).

17. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

18. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, cu incalcarea legii 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, motiv pentru care Garda de Mediu a dat amenzi si a obligat Primaria la refacerea spatiilor verzi distruse prin aceste lucrari.

19. Fortarea copiilor din unitatile de invatamant din sectorul 3 sa invete in conditii impropriii: praf din cauza renovarilor planificate incorect, inghesuire elevilor in clase, interzicerea aprinderii luminii in timpul zilei in salile de curs, indiferent de cata lumina naturala intra in clase etc.

20. Aprobarea documentatiei ilegale de urbanism pentru sala multifunctionala din Parcul IOR/Titan.

21. Incalcarea promisiunii electorale de a construi 4.000 locuinte sociale. Nu a reusit sa gestioneze nici macar situatia catorva zeci de persoane evacuate in 2014 de pe strada Vulturilor.

22. Mutilarea constanta, luna de luna, a copacilor din parcuri si de pe strazi, prin taierea de craci si chiar de bucati intregi din trunchiurile acestora, desi - conform legii - toaletarea arborilor se face doar in perioada de repaos vegetal (toamna) si numai prin taierea crengilor uscate.

23. Autorizarea comertul stradal, inclusiv in parcul IOR/Titan, ceea ce determina transformarea intregului sector intr-un balci.

La alegerile prezidentiale din 2014, potrivit informatiilor de la Biroul Electoral Central, in sectorul 3 au fost 402.877 de cetateni cu drept de vot. Astfel, pentru demiterea lui Robert Negoita prin referendum, cetatenii trebuie sa stranga circa 100.000 de semnaturi.

Si Mazare risca sa fie demis prin referendum

Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca a inceput sa stranga semnaturi inca din noiembrie pentru demiterea primarului Constantei, Radu Mazare, prin referendum, daca acesta nu isi va da demisia asa cum a promis. Inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, Mazare a declarat ca se va retrage din viata politica daca Victor Ponta pierde cursa prezidentiala.

"Radu Mazare a declarat inainte de alegeri ca daca Victor Ponta nu iese presedinte, se va retrage. A mai declarat asta si in 2009 si nu s-a tinut de cuvant. Lupta mea cu el este una civica. Cand am fost reprezentant al elevilor i-am solicitat sa respecte legea si sa dea elevilor si studentilor reducere la transportul in comun, iar atitudinea lui a fost una nesimtita", a declarat Bajdechi.

Sursa: hotnews.ro
Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii